Zoek op trefwoorden wetenschappelijk onderzoek

 • Plaatje Deeltjesversneller
  hetklokhuis.nl
  Deeltjesversneller

  Bart gaat naar CERN in Zwitserland. Bij dit onderzoeksinstituut zijn wetenschappers op zoek naar het allerkleinste deeltje dat er bestaat, om zo meer te weten te komen over het ontstaan van het heelal. Voor het onderzoek gebruiken ze een deeltjesversneller, een groot cirkelvormig kanon dat 27 kilometer...

  x
 • Plaatje Dinosaurus
  hetklokhuis.nl
  Dinosaurus

  Tot vijfenzestig miljoen jaar geleden leefden er dinosaurussen op aarde. Dat is toch al een tijdje geleden. Hoe kunnen we nu dan toch weten hoe dino's eruit zagen? Dolores vraagt het aan een dino-onderzoeker. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Zoek het uit! Hersenen
  hetklokhuis.nl
  Zoek het uit! Hersenen

  Een aflevering uit de serie Zoek het uit! Een serie over wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Hersenen, ze zitten in je hoofd, je gebruikt ze altijd en je kunt ze niet uitzetten. Maar hoe werken ze? Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Luchtdruk
  hetklokhuis.nl
  Luchtdruk

  In deze aflevering van Het Klokhuis onderzoekt Dolores wat luchtdruk is. Ze doet verschillende proeven om de niet zichtbare luchtdruk aan te tonen en laat zien hoe luchtdruk te meten is.

  x
 • Plaatje Zoek het uit! Sponzen
  hetklokhuis.nl
  Zoek het uit! Sponzen

  Sponzen zijn bijzondere organismen die ons veel vertellen over de 'gezondheid' van de zee. Dolores reist af naar Curacao om mee te duiken met onderzoeker Jasper de Goeij. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Zoek het uit! Taal
  hetklokhuis.nl
  Zoek het uit! Taal

  Een aflevering uit de serie Zoek het uit! Een serie over wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Taal, je gebruikt het iedere dag. Om te praten, te schrijven, te lezen. Maar hoe is taal ontstaan? Bart zoekt uit wat het verschil is tussen mensen- en dierentaal.Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x