Zoeken: bouwmaterialen

Ik zoek informatie voor groep:
2 3 4 5 6 7 8 iedereen
 • Plaatje Dakpannen
  hetklokhuis.nl
  Dakpannen

  Hoe maak je van een klomp klei een mooie rode dakpan? Ernst gaat in de dakpannenfabriek bekijken wat het juiste kleirecept is om dakpannen te bakken. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Kalksteenpoeder
  schooltv.nl
  Kalksteenpoeder

  Kalksteen werd vroeger in blokken gebruikt om er gebouwen van te maken. Dat gebeurt tegenwoordig bijna niet meer. Nu wordt de kalksteenlaag opgeblazen om er kalksteenpoeder van te maken. In de clip van Schooltv.nl zie je waar dit poeder voor gebruikt wordt.

  x
 • Plaatje Klei
  schooltv.nl
  Klei

  Klei is eigenlijk zand. Alleen is klei jonger en is pas later in Nederland gekomen. Klei wordt gebruikt om baksteen van te maken. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Tegelfabriek
  hetklokhuis.nl
  Tegelfabriek

  Pascal bezoekt een tegelfabriek. Hier maken ze iedere dag genoeg wandtegels voor zo'n 1125 badkamers! Van grondstof tot tegel alles wordt gedaan in de fabriek. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Tegels in de fabriek
  schooltv.nl
  Tegels in de fabriek

  Bijna alle stoepen in Nederland worden gemaakt van tegels. Het zijn die grote grijze vierkante stenen, je kent ze vast wel. In deze clip van Schooltv.nl kun je zien hoe deze tegels in een fabriek worden gemaakt.

  x