Zoeken: brandstoffen

Ik zoek informatie voor groep:
3 4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
  • Plaatje Kan een auto rijden op lucht?
    ahaindeklas.nu
    Kan een auto rijden op lucht?

    Ga aan de slag met de aanwijzingen op de site en zoek het stap voor stap uit. Lees na je onderzoek de uitleg. Aha! Zo zit dat dus!

    x
  • Plaatje Auto’s kunnen rijden op frituurolie  - Is het snugger of kletspraat?
    schooltv.nl
    Auto’s kunnen rijden op frituurolie - Is het snugger of kletspraat?

    Auto’s rijden op brandstof, zoals benzine. Maar je kunt je tank ook volgooien met frituurolie. Kletspraat of niet? Bekijk het clipje van Studio Snugger op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Webpad bodemschatten
    webpad-bodemschatten.yurls.net
    Webpad bodemschatten

    In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over bodemschatten.

    x
  • Plaatje Energie uit turf
    schooltv.nl
    Energie uit turf

    Toen er nog geen elektriciteit bestond, gebruikten mensen turf als brandstof. Turf wordt gemaakt van veen en komt uit de grond. Matthijs en Kiefer gaan zelf turf steken en ontdekken dat het eigenlijk helemaal niet zo’n groene energiebron is. Bekijk het filmpje van De Buitendienst op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Hoe ontstaat de kleur van een vlam?
    schooltv.nl
    Hoe ontstaat de kleur van een vlam?

    Om een vlammetje te krijgen, heb je warmte en een brandstof nodig. De temperatuur en het soort brandstof bepalen welke kleur of kleuren een vlam heeft. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Waterstof
    hetklokhuis.nl
    Waterstof

    Auto rijden is niet goed voor het milieu. Maar Bart weet in Duitsland een milieuvriendelijke auto te vinden die op waterstof rijdt. Hoe kan dat en wat is waterstof precies? Bart gaat naar de waterstofdeskundige en naar de autofabriek van de waterstofauto. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Energie uit steenkool
    schooltv.nl
    Energie uit steenkool

    Steenkool is een fossiele brandstof. Matthijs en Kiefer laten zien waarom kolencentrales slecht zijn voor het milieu en het klimaat. En welke fossiele brandstoffen zijn er eigenlijk nog meer? Bekijk het filmpje van De Buitendienst op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Wat is aardgas?
    schooltv.nl
    Wat is aardgas?

    Gas komt bijna gratis uit de grond. Het is een fossiele brandstof en niet al te best voor het milieu. Daarom wordt de gaskraan langzaam dichtgedraaid en stappen we over op duurzamere vormen van energie. Bekijk de Clipphanger op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Kolen en gas
    schooltv.nl
    Kolen en gas

    Tijdens de industriële revolutie wordt steenkool een belangrijke brandstof in Nederland. In Limburg worden talloze mijnen geopend om steenkool te winnen uit de bodem. In 1959 komt daar nog een fossiele brandstof bij. Groningen blijkt boven op een enorme aardgasbel te zitten. Wanneer steenkool winnen...

    x
  • Plaatje Waarom wordt het steeds warmer op aarde?
    nemosciencemuseum.nl
    Waarom wordt het steeds warmer op aarde?

    Weet jij waarom het steeds warmer wordt op aarde? Ontdek de leukste weetjes op de site van NEMO sciencemuseum.

    x
  • Plaatje Wat is CO2?
    schooltv.nl
    Wat is CO2?

    Elke keer als je fossiele brandstoffen, zoals steenkool, maar ook benzine, verbrandt, breek je het eigenlijk in kleine stukjes op. Daar komt CO2 bij vrij. CO2 houdt warmte vast en daardoor warmt de aarde op. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Ecosteden
    docukit.nl
    Ecosteden

    Ongeveer de helft van de wereldbevolking woont in een stad. Al die mensen hebben last van luchtvervuiling door de verbranding van fossiele brandstoffen en verkeersdrukte en dat zijn niet de enige stadse problemen. In ecologische steden zijn veel van deze problemen opgelost. Lees er over op de website...

    x
  • Plaatje Kolen en gas
    canonvannederland.nl
    Kolen en gas

    Voor warmte in je huis en om eten te koken is brandstof nodig. Nederland gebruikte in de loop van de tijd verschillende brandstoffen. Eerst hout en turf, daarna steenkool en aardgas. Nu wordt steeds meer gebruik gemaakt van wind-, waterstof- en zonne-energie. Lees meer over kolen en gas op de site van...

    x