Zoeken: friet

Ik zoek informatie voor groep:
1 2 3 4 5 6 7 8 iedereen
 • Plaatje Duh! Friet (e-book)
  duhboekjes.nl
  Duh! Friet (e-book)

  In het e-book Duh! Friet lees je alles wat je altijd al wilde weten over friet en aardappels. Hoeveel friet eten Nederlanders per jaar? Hoe groeit een aardappel? Ook handig voor je werkstuk of je spreekbeurt. Met filmpjes, foto’s, interactieve afbeeldingen en links.

  x
 • Plaatje Van aardappel tot friet
  schooltv.nl
  Van aardappel tot friet

  Lekker zo'n bakje friet met mayonaise. Eigenlijk zijn het gewoon aardappelen. Als de aardappelen geoogst zijn, gaan ze naar de fabriek. Daar worden ze tot mooie frietjes gesneden. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl en zie hoe een aardappel groeit, wordt geoogst en een frietje wordt. Met een Mini-pad aardappel:...

  x
 • Plaatje Verse friet
  hetklokhuis.nl
  Verse friet

  Hoe krijg je de allerlekkerste friet? Met de goede aardappelen natuurlijk! Op een aardappelboerderij zien we dat er heel wat komt kijken bij het groeien van een lekkere frietaardappel. Na de oogst gaat de aardappel naar een frietbakker, die laat zien hoe je het perfecte verse frietje bakt. Bekijk deze...

  x
 • Plaatje Hoe wordt friet gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt friet gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Is het friet of patat?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Is het friet of patat?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden frietbakjes gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe worden frietbakjes gemaakt?

  Per jaar gebruiken we in Nederland wel 350 miljoen bakjes voor onder andere friet, kroketten en kaassoufflés. In de fabriek worden plastic korrels omgesmolten tot bakjes en vorkjes. Hoe doen ze dat? Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom eten we mayonaise bij de patat?
  schooltv.nl
  Waarom eten we mayonaise bij de patat?

  Bijna overal op de wereld eten ze patat. Maar wij Nederlanders zijn de enigen die er het liefst een klodder mayonaise overheen gooien. Of eigenlijk: fritessaus. Janouk legt uit waarom Hollandse frietjes niet zonder mayo kunnen. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Patat
  hetklokhuis.nl
  Patat

  Wie houdt er nou niet van patat? Wij Nederlanders in ieder geval wel, want wij eten in een heel jaar per persoon zo'n tien kilo patat! Dat zijn al gauw een half miljoen frietjes! Daar zijn natuurlijk heel veel aardappels voor nodig. In deze aflevering van Het Klokhuis gaat Dolores naar de patatfabriek...

  x
 • Plaatje Van aardappel tot...
  schooltv.nl
  Van aardappel tot...

  In veel produkten zit een aardappel verwerkt. In Nederland gebruikt iedere persoon gemiddeld 81 kilo aardappelen per jaar. Niet alleen als aardappel op je bord, naast de groente en het vlees, maar ook als friet, chips of in medicijnen. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom is patat ongezond?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is patat ongezond?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waar komt patat vandaan?
  schooltv.nl
  Waar komt patat vandaan?

  In België zijn ze dol op friet. Maar hoe kwamen ze eigenlijk op het idee? Bekijk de animatie op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe krijg je de lekkerste patat?
  schooltv.nl
  Hoe krijg je de lekkerste patat?

  Patat wordt gemaakt van aardappels. Even frituren, en klaar. Maar onderzoekers hebben ontdekt dat je de lekkerste patat niet op aarde maakt, maar op Jupiter! Hoe zit dat? Nienke gaat op onderzoek uit. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Kan ik leven op patat?
  nemosciencemuseum.nl
  Kan ik leven op patat?

  Moleculair bioloog Gertien Smits van de Universiteit van Amsterdam geeft het antwoord op een heel belangrijke vraag: kun je leven op patat? Lees het antwoord op deze vraag in het verslag van de kinderlezing bij NEMO van mei 2017. (De Kinderlezing is een activiteit van NEMO Science Museum in samenwerking...

  x
 • Plaatje Duh-boekjes
  jeugdbieb.nl
  Duh-boekjes

  Alle Duhboekjes, interactieve informatieboekjes voor de iPad, zijn nu gratis beschikbaar. Over onderwerpen zoals: katten, paarden, vulkanen, friet en meer.

  x
 • Plaatje De duif
  schooltv.nl
  De duif

  Kijk en lees. Dit zijn stadsduiven op zoek naar brood, kruimels, stukjes friet. In een grote stad zie je er honderden! Bekijk dit filmpje van Schooltv.nl.

  x