Zoeken: jozua douglas

Ik zoek informatie voor groep:
1 2 3 4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
 • Plaatje De Gruwelijke Generaal
  De Gruwelijke Generaal

  Tip van Guus
  "1. "Alle kinderen moesten Pablo heten. Het was de mooiste naam ter wereld, vond de president. 5. "Iedereen moest al zijn berichtjes op Facebook liken. President Fernando vond zichzelf heel erg stoer, maar hij was vooral een klein, miezerig mannetje." " (p. 7 en 8) Uit: De Gruwelijke Generaal / geschreven...

  x
 • Plaatje De ongelooflijke Ravi Ravioli
  De ongelooflijke Ravi Ravioli

  Tip van Tibbe
  "'Vorige week liet hij een vrouw denken dat ze een mossel was.' De president luisterde aandachtig. 'Hij lijkt wel een soort tovenaar,' zei Fico. 'Hij kan ongelooflijke dingen met mensen doen. En met dieren. Hij kan slangen hiepernotiseren en cavia's laten zweven. En ze zeggen dat hij de toekomst kan...

  x
 • Plaatje De rioolridder
  De rioolridder

  Tip van Kristoff
  "Limbo begint te persen. Het wil niet echt lukken..." (p. 96) Uit: De rioolridder / geschreven door Jozua Douglas.

  x
 • Plaatje Het piranha-complot
  Het piranha-complot

  Tip van Nora
  "En daarna zette hij de mug op het blote hoofd van Malvado. Het was alsof ze met een ruimteschip op een grote roze planeet landden." (p. 256) Uit: Het piranha-complot / geschreven door Jozua Douglas.

  x
 • Plaatje Ufo-alarm
  Ufo-alarm

  Tip van Ollie
  "Uit de ufo klonk nu een stem. Het was een vreemde robotachtige stem. Wees niet bang. Wij komen in vrede." (p. 66 en 67) Uit: Ufo-alarm / geschreven door Jozua Douglas.

  x
 • Plaatje De schrijfkamer van Jozua Douglas
  schooltv.nl
  De schrijfkamer van Jozua Douglas

  Hoe schrijf je een verhaal? Daar weet kinderboekenschrijver Jozua Douglas alles van. In deze schoolplaat kun je rondkijken in zijn schrijfkamer. Bekijk de video's over inspiratie, ontdek de handige schrijftips en ga zelf aan de slag met het schrijfkistje en de hoge hoed van Jozua Douglas. Bekijk de interactieve...

  x
 • Plaatje Leer schrijven met Jozua Douglas
  schooltv.nl
  Leer schrijven met Jozua Douglas

  Jozua Douglas schrijft kinderboeken en hij heeft ook het kinderboekenweekgeschenk van 2018 geschreven. Waar schrijft hij zijn verhalen en hoe kun je zelf leren schrijven? Jozua geeft je zes handige tips! Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Jozua Douglas
  jozuadouglas.com
  Jozua Douglas

  Op de website van Jozua Douglas vind je alle informatie over deze schrijver en zijn boeken.

  x
 • Plaatje Doorleeslijstje De broers Grombek
  probiblio.nl
  Doorleeslijstje De broers Grombek

  Heb je het boek 'De broers Grombek' van Jozua Douglas gelezen? En zou je best nog zo'n boek willen lezen? Bekijk dan dit lijstje met nog meer stoere boeken vol fantasie en avonturen.

  x
 • Plaatje De Lachende Zaag
  toscamenten.nl
  De Lachende Zaag

  De Lachende Zaag is een schrijversgenootschap dat bestaat uit de schrijvers: Jozua Douglas, Tosca Menten en Manon Sikkel. Samen verspreiden zij nieuwe en oude ijzersterke verhalen. Het allereerste boek van dit genootschap is Gruwelijk Grappige Griezelverhalen. Een boek dat aansluit bij het thema van...

  x
 • Plaatje Schrijftips voor spannende verhalen!
  schooltv.nl
  Schrijftips voor spannende verhalen!

  Kinderboekenschrijver Jozua Douglas geeft tips voor het schrijven van een spannend verhaal. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Verhalenmachine
  jozuadouglas.com
  Verhalenmachine

  Wil je een verhaal schrijven, maar heb je even geen inspiratie? Probeer de verhalenmachine van schrijver Jozua Douglas. Meer dan 1 miljoen mogelijkheden in het thema van de kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil. Succes!

  x
 • Plaatje Wie heeft de computermuis bedacht?
  nemosciencemuseum.nl
  Wie heeft de computermuis bedacht?

  Het antwoord op deze vraag vind je op de site van NEMO sciencemuseum.

  x
 • Plaatje Online 1 aprilgrappencursus
  jozuadouglas.com
  Online 1 aprilgrappencursus

  Ben je op zoek naar een leuke 1 aprilgrap. Deze cursus met filmpjes van schrijver Jozua Douglas helpt je een handje... (Jozua Douglas schreef de boeken: De verschrikkelijke badmeester en De vreselijke tweeling) Dat wordt lachen op 1 april!

  x
 • Plaatje Wat is democratie?
  jozuadouglas.com
  Wat is democratie?

  17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Iedereen vanaf 18 jaar mag dan stemmen. Wil jij meer weten over de verkiezingen en wat nou precies een democratie is? Bekijk het filmpje van kinderboekenschrijver Jozua Douglas. Om het je uit te leggen neemt hij je mee naar Costa Banana.

  x
 • Plaatje Gruwelijk eng! (Kinderen voor Kinderen)
  bnnvara.nl
  Gruwelijk eng! (Kinderen voor Kinderen)

  Bekijk de videoclip bij het kinderboekenweeklied 2017 'Gruwelijk eng!'. Het lied wordt gezongen door Kinderen voor Kinderen. De tekst is bedacht door Jozua Douglas en de muziek is van Tjeerd Oosterhuis. Zing, dans en griezel maar mee!

  x