Zoeken: luchtwegen

Ik zoek informatie voor groep:
4 5 6 7 8 iedereen
 • Plaatje Luchtwegen
  schooltv.nl
  Luchtwegen

  De lucht die je inademt komt binnen via je neus of mond, en komt via de luchtpijp tenslotte in je longen terecht. Deze organen samen heet het ademhalingsysteem. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Ademhaling
  6-9.jeugdbibliotheek.nl
  Ademhaling

  Jeugdbibliotheek.nl helpt jou aan handige informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites. Let op, zit je in groep 7 of 8, kies dan Basisschool groep 7-8.

  x
 • Plaatje Ademhaling
  9-12.jeugdbibliotheek.nl
  Ademhaling

  Jeugdbibliotheek.nl helpt jou aan een leuke animatie over de ademhaling. Handig voor je spreekbeurt of gewoon leuk om te bekijken.

  x
 • Plaatje Astma
  hetklokhuis.nl
  Astma

  Astma is een ontsteking van de luchtwegen. Maar waar gebeurt er precies bij een astma-aanval? Hoe worden astmapatiënten onderzocht? En hoe kan je astma behandelen? En wat kan allemaal wel of niet als je deze luchtwegaandoening hebt? In deze aflevering van Het Klokhuis vertelt een kinderlongarts van...

  x
 • Plaatje Astma
  schooltv.nl
  Astma

  Wat is astma? Er zijn verschillende soorten astma en de ene astmapatiënt heeft er meer last van dan de ander. In alle gevallen is er sprake van een ontsteking van de luchtwegen. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Eikenprocessierups
  groenkennisnet.nl
  Eikenprocessierups

  Eikenprocessierupsen gaan 's nachts in optocht (in processie) op zoek naar voedsel. Het liefst eten ze eikenbladeren. De brandharen van de rupsen kunnen bij mensen hevige jeuk en irritatie van de huid, aan de ogen of luchtwegen veroorzaken. Lees meer in dit dossier over deze rups.

  x