Zoeken: natuurgebied

Ik zoek informatie voor groep:
3 4 5 6 7 8 iedereen
  • Plaatje Ecologisch netwerk
    hetklokhuis.nl
    Ecologisch netwerk

    In ons land zijn veel natuurgebieden gescheiden door snelwegen. In deze aflevering van Het Klokhuis legt Lisa uit wat de gevolgen zijn als dieren in een te klein leefgebied moeten leven en waarom ecologische netwerken een goede oplossing bieden.

    x
  • Plaatje Edelhert
    hetklokhuis.nl
    Edelhert

    In natuurgebied De Veluwezoom krijgen edelherten een zender om. Zo wordt er onderzoek gedaan naar hun gedrag. In deze aflevering van Het Klokhuis gaat Lisa met een boswachter en een radio-ontvanger op zoek naar edelherten.

    x
  • Plaatje De Oostvaardersplassen
    schooltv.nl
    De Oostvaardersplassen

    De Oostvaardersplassen zijn een natuurgebied in Flevoland. De natuur kan er vrij zijn gang gaan. Maar eigenlijk is Flevoland ingepolderd door de mens, en dus cultuurgebied, toch? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Nationaal park De Maasduinen
    natuurparkenlimburg.nl
    Nationaal park De Maasduinen

    In Nationaal Park De Maasduinen ligt de langste rivierduinengordel van Nederland. Deze zijn ontstaan door een samenspel van water, wind en mens door de eeuwen heen. Hierdoor is een prachtig natuurgebied ontstaan. Kijk voor meer informatie op de website.

    x
  • Plaatje De Pelen
    staatsbosbeheer.nl
    De Pelen

    In de Groote Peel ligt het grootste hoogveengebied van Nederland. Vroeger werd hier turf gestoken, brandstof voor in de kachel of het fornuis. Er wonen heel veel vogels in dit gebied. Om meer te weten kijk je op deze website.

    x
  • Plaatje Grenspark Kalmthoutse Heide
    nationaalpark.nl
    Grenspark Kalmthoutse Heide

    Dit gebied ligt in Nederland en in België. Het bestaat uit heide, vennen, stuifzand, weide en bossen. Kijk op de website voor meer informatie.

    x
  • Plaatje Nationaal park De Alde Faenen
    np-aldefeanen.nl
    Nationaal park De Alde Faenen

    In het hart van Friesland, in de driehoek tussen Heerenveen, Drachten en Leeuwarden, ligt het bijna 4.000 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen.

    x
  • Plaatje Nationaal park De Meinweg
    natuurparkenlimburg.nl
    Nationaal park De Meinweg

    De Meinweg is een uniek terrassenlandschap. De terrassen zijn in de loop van tienduizenden jaren ontstaan door inschuringen van De Maas. Wil je meer weten over dit bijzondere landschap kijk dan op deze website.

    x
  • Plaatje Nationaal park De Sallandse Heuvelrug
    sallandseheuvelrug.nl
    Nationaal park De Sallandse Heuvelrug

    Het landschap van de Sallandse Heuvelrug is eeuwen geleden ontstaan door schuivend ijs, smeltend water, en stuivend zand. Ook de mens heeft er zijn sporen nagelaten. Meer weten? Kijk dan op de website.

    x
  • Plaatje Nationaal park Drents-Friese Wold
    nationaalpark-drents-friese-wold.nl
    Nationaal park Drents-Friese Wold

    Het Drents-Friese Wold is één van de grootste bos- en heidegbieden van Nederland. Dit gebied bestaat uit beekdalen, vennen, bossen, heidevelden en stuifzanden. Voor meer informatie bekijk je de site van dit park.

    x
  • Plaatje Nationaal park Drentsche Aa
    drentscheaa.nl
    Nationaal park Drentsche Aa

    Kronkelende beekjes vinden hun weg in dit landschap van Nationaal park Drentsche Aa. Een gebied met esdorpen, essen, hooilanden en heidevelden. Bijzonder is dat ook de dorpen bij het gebied horen. Wil je meer weten, bekijk de site van dit park.

    x
  • Plaatje Nationaal park Duinen van Texel
    npduinenvantexel.nl
    Nationaal park Duinen van Texel

    Nationaal Park Duinen van Texel beslaat het hele Texelse duingebied, inclusief zandplaat De Hors, de Texelse bossen en De Slufter. Het duingebied van Texel is een afwisselend landschap met veel natte duinvalleien tussen droge duinen, bossen, heidevelden, kwelders en een uitgestrekte strandvlakte. Voor...

    x
  • Plaatje Nationaal park Dwingelderveld
    nationaalpark-dwingelderveld.nl
    Nationaal park Dwingelderveld

    Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van Nederland. Voor meer informatie bekijk je de site van dit park.

    x
  • Plaatje Nationaal park Lauwersmeer
    np-lauwersmeer.nl
    Nationaal park Lauwersmeer

    Vroeger had de zee er vrij spel en was er een open verbinding met de Waddenzee. Uit angst voor overstromingen werd in 1969 een dam gebouwd. Er ontstond een prachtig nieuw landschap met bijzondere bloemen en veel vogels. Als je wilt weten hoe zo'n nieuw landschap ontstaat kijk je op deze website.

    x
  • Plaatje Nationaal park Oosterschelde
    np-oosterschelde.nl
    Nationaal park Oosterschelde

    De Oosterschelde is het grootste en natste nationaal park van Nederland. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Om meer te weten kijk je op deze website.

    x
  • Plaatje Nationaal park Utrechtse Heuvelrug
    np-utrechtseheuvelrug.nl
    Nationaal park Utrechtse Heuvelrug

    Het landschap van de Utrechtse Heuvelrug is erg verschillend. Het gebied bestaat uit gemengde bossen, heidevelden en stuifzandgebieden. Op verschillende plekken zijn nog duidelijk grafheuvels herkenbaar. Voor meer informatie kijk je op de website.

    x
  • Plaatje Nationaal park Weerribben-Wieden
    visitweerribbenwieden.com
    Nationaal park Weerribben-Wieden

    De Weerribben-Wieden is een laagveenmoerras. Het gebied is ontstaan door het steken van turf, dat gebruikt werd om de kachel en het formuis te laten branden. Kijk op de website voor meer informatie.

    x
  • Plaatje Nationaal park Zuid-Kennemerland
    np-zuidkennemerland.nl
    Nationaal park Zuid-Kennemerland

    In dit nationaal park liggen de Kennemerduinen, een duingebied met mooie binnenduinen en duinmeren. Kijk op de website voor meer informatie.

    x
  • Plaatje Oostvaardersplassen
    staatsbosbeheer.nl
    Oostvaardersplassen

    In het diepst gelegen deel van Zuidelijk Flevoland, de door de mensen aangelegde polder in het IJsselmeer, vind je een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. Op de site van Staatsbosbeheer vind je informatie over dit gebied.

    x
  • Plaatje Nationaal park Veluwezoom
    natuurmonumenten.nl
    Nationaal park Veluwezoom

    Veluwezoom was het eerste nationale park in Nederland. Het landschap is heuvelachtig, het hoogste punt, de Posbank, ligt 110 meter boven NAP. Kijk op deze website voor meer informatie.

    x
  • Plaatje De Biesbosch
    docukit.nl
    De Biesbosch

    De Biesbosch is een natuurgebied. Door de zee stijgt en zakt het water er twee keer per dag. Bij vloed komt het water het gebied in, bij eb stroomt het weer terug naar de zee. Het is daardoor een van de weinige gebieden met zoet en zout water. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind...

    x
  • Plaatje De boswachter
    docukit.nl
    De boswachter

    Een boswachter is er om bossen en natuurgebieden in de gaten te houden. Hij zorgt ervoor dat de planten en dieren er goed kunnen leven. Hij weet alles van de flora en fauna. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 95. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Het grootste ecoduct van Europa
    schooltv.nl
    Het grootste ecoduct van Europa

    Veel natuurgebieden en bossen in Nederland worden van elkaar gescheiden door wegen en treinsporen. Om die met elkaar te verbinden worden er ecoducten aan gelegd. Zo kunnen dassen, reeën en andere dieren veilig van het ene gebied naar het andere oversteken. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op...

    x
  • Plaatje Naardermeer
    hetklokhuis.nl
    Naardermeer

    Het Naardermeer is het oudste natuurmonument van ons land. Samen met de boswachter trekt Ernst door het beschermde natuurgebied. Hij ziet prachtige vogels, vissen en planten, maar er moet ook nog 'vrijwillig' natuuronderhoud worden gedaan. Maar of Ernst dat nou zo leuk vindt... Bekijk deze aflevering...

    x
  • Plaatje Vogelbeheer in de Oostvaardersplassen
    schooltv.nl
    Vogelbeheer in de Oostvaardersplassen

    In natuurgebied de Oostvaardersplassen in Flevoland leven allerlei dieren: konikpaarden, vossen en heel vele vogels. Maar dat gaat niet vanzelf: Remy mag met boswachter Hans-Erik mee om te kijken wat er wordt gedaan om van de Oostvaardersplassen een vogelparadijs te maken. Bekijk het filmpje van Zapp...

    x
  • Plaatje Waar leeft de otter in Nederland?
    schooltv.nl
    Waar leeft de otter in Nederland?

    Er zijn steeds meer otters in Nederland. Je moet alleen wel goed zoeken om ze te spotten. Remy gaat op pad met boswachter Egbert in natuurgebied De Weerribben in Overijssel. Bekijk het filmpje van Zapp Your Planet op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Amfibieën
    hetklokhuis.nl
    Amfibieën

    Hoe is het met de stand van de amfibieën in ons land? Bart gaat het vragen bij een amfibieënteller. Verder trekt hij z'n waadpak aan en gaat met z'n schepnet in een sloot op zoek naar amfibieën. Zal hij wat vinden? Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Biotopen
    schooltv.nl
    Biotopen

    Dicht bij elkaar vind je in ons land veel soorten biotopen. En gelukkig maar, daardoor hebben we ook veel verschillende soorten vogels! Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Duinonderhoud
    hetklokhuis.nl
    Duinonderhoud

    De duinen beschermen het land tegen de zee, maar door drinkwaterwinning en gebrek aan knagers (konijnen) worden de duinen bedreigd. In deze aflevering van Het Klokhuis wandelt Margreet door de duinen en komt van alles te weten over duinonderhoud.

    x
  • Plaatje Dwaalfilm
    dwaalfilm.eu
    Dwaalfilm

    Dwaal mee door de natuurfilms in miniatuur met in de hoofdrol moerassen, beken, rivieren, de zee. In meer dan 300 filmpjes worden verhalen verteld over de planten en de dieren in de Nederlandse natuur.

    x
  • Plaatje Fjordenpaard
    hetklokhuis.nl
    Fjordenpaard

    Het Scandinavische Fjordenpaard leeft al een halve eeuw in ons land. Hoe is dit lieve werkpaard hier gekomen, en wat zijn de raskenmerken? En waarom krijgen ze een chip ingebracht? Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Waarom worden herten in de Oostvaardersplassen afgeschoten?
    schooltv.nl
    Waarom worden herten in de Oostvaardersplassen afgeschoten?

    In de Oostvaardersplassen in Flevoland leven een heleboel herten. Te veel. Om te voorkomen dat er te veel herten zijn voor het voedsel dat er is, moeten er herten worden afgeschoten. Boswachter Mikal legt aan Sosha en Matthijs uit waarom dat nodig is. Bekijk het filmpje van De Buitendienst op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Waarom worden herten soms afgeschoten?
    schooltv.nl
    Waarom worden herten soms afgeschoten?

    Herten zijn prachtige dieren. Maar wanneer er te veel herten zijn, hebben andere diersoorten daar last van. Matthijs en Sosha lopen mee met boswachter Bart. In zijn bos staan veel bomen die door herten zijn beschadigd. Bekijk het filmpje van De Buitendienst op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Het Lauwersmeer
    docukit.nl
    Het Lauwersmeer

    Op de grens van Groningen en Friesland ligt het Lauwersmeer. Het Lauwersmeer is een nationaal park. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 333. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Wat is echte natuur?
    schooltv.nl
    Wat is echte natuur?

    In de Oostvaardersplassen in Flevoland moeten een heleboel herten worden afgeschoten. Kan dat nou niet anders? Matthijs en Sosha rappen erover. Bekijk het filmpje van De Buitendienst op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Natuurmonumenten
    natuurmonumenten.nl
    Natuurmonumenten

    Natuurmonumenten beschermt de natuur in Nederland. Al meer dan honderd jaar. Dieren, vogels, planten en paddenstoelen. Bossen, meren en heide. Maar ook gebouwen. Bijvoorbeeld eeuwenoude kastelen, stoere forten en statige landgoederen. Kijk maar eens op de site. Daar vind je ook een handig spreekbeurtpakket.

    x
  • Plaatje Natuurmonumenten spreekbeurtpakket
    natuurmonumenten.nl
    Natuurmonumenten spreekbeurtpakket

    Ontdek alles over Natuurmonumenten, boswachters, Nederlandse natuur en natuurschatten. Download hier het spreekbeurtpakket.

    x
  • Plaatje Nederland bevrijd en bezet
    hetklokhuis.nl
    Nederland bevrijd en bezet

    Nederland is bijna acht maanden verdeeld geweest in een bevrijd en een bezet gebied. Pas op 5 mei 1945 kon de bevrijding van heel Nederland gevierd worden. Sosha gaat naar De Biesbosch, waar in de oorlog volop gesmokkeld werd tussen bevrijd en bezet gebied. Verder praat ze met Katrien over wat zij heeft...

    x
  • Plaatje De Nieuwe Wildernis
    jeugdbieb.nl
    De Nieuwe Wildernis

    De Nieuwe Wildernis is een film over de natuur in Nederland. In de hoofdrol: het edelhert, het konikpaard, de vos, de zeearend en de ijsvogel... De makers van de film hebben twee jaar lang de wilde dieren in de Oostvaardersplassen gefilmd. De film is vanaf 26 september te zien in de bioscoop. Voor informatie...

    x
  • Plaatje OERRR buitenspeeltips
    natuurmonumenten.nl
    OERRR buitenspeeltips

    Even naar buiten, een frisse neus halen. Bij OERRR vind je de leukste buitenspeeltips.

    x
  • Plaatje Wat is OERRR?
    natuurmonumenten.nl
    Wat is OERRR?

    OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten en inspireert om op avontuur te gaan in de natuur. Kijk hier hoe je lid kunt worden van OERRR. Overleg met je ouders, want het lidmaatschap kost geld.

    x
  • Plaatje Oostvaardersplassen
    hetklokhuis.nl
    Oostvaardersplassen

    Wat gebeurt er als in een gebied de natuur helemaal z'n eigen gang kan gaan? Wat betekent het voor planten en dieren als er niet of nauwelijks onderhoud plaats vindt? Bart gaat in de Oostvaardersplassen kijken wat voor oerversie van het Nederlands landschap er dan ontstaat. Bekijk deze aflevering van...

    x
  • Plaatje De Peel
    docukit.nl
    De Peel

    De Peel is een groot gebied in het zuidoosten van Nederland. Het ligt in Noord-Brabant en in Limburg. De Peel bestaat uit moerassen, berkenbossen, heide en akkers. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 297. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Steppen en savannen
    docukit.nl
    Steppen en savannen

    Savannen zijn enorm uitgestrekte, meestal groene grasvlakten. Ze liggen aan de rand van tropische regenwouden. Steppen liggen verspreid over de hele wereld. Ze zijn, net als de savannen, enorm uitgestrekt. Het is er minder groen dan op de savannen. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie...

    x
  • Plaatje Hoe tel je wilde dieren?
    schooltv.nl
    Hoe tel je wilde dieren?

    Een keer per jaar gaan boswachters in heel Nederland eropuit om het aantal wilde dieren in hun telgebied te tellen. Maar hoe weet je nou of je alle reeën in een gebied geteld hebt? Pascal gaat in alle vroegte op pad met boswachter Hanne. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Wat is biodiversiteit?
    biodiversiteit.com
    Wat is biodiversiteit?

    Weet jij hoeveel verschillende soorten zoogdieren er in Nederland leven. Wat een wandelende tak is en waarom het zo belangrijk is dat erin Nederland veel natuurgebieden zijn. Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je hier. Kijk goed rond, speel spelletjes, beantwoord vragen en leer ondertussen...

    x
  • Plaatje Dieren in de waddenzee
    docukit.nl
    Dieren in de waddenzee

    In en bij de Waddenzee leven veel dieren. De Waddenzee is een beschermd natuur-gebied. Er wordt voor gezorgd dat de dieren en planten daar rustig en gezond kunnen leven. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 217. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Duitsland
    schooltv.nl
    Duitsland

    Ten oosten van Nederland ligt Duitsland. De 20e eeuw staat voor Duitsland grotendeels in het teken van allerlei oorlogen, maar tegenwoordig is Duitsland een sterk economisch ontwikkeld land. Duitsland is geliefd bij toeristen door culturele steden als Berlijn en Hamburg, natuurgebieden als het Zwarte...

    x
  • Plaatje Ecoducten
    schooltv.nl
    Ecoducten

    Ecoducten zie je niet alleen over snelwegen, maar worden ook gebruikt om natuurgebieden met elkaar te verbinden. Op die manier kunnen planten en dieren beter overleven. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Hoe maak je een eiland?
    schooltv.nl
    Hoe maak je een eiland?

    In het Markermeer, tussen Flevoland en Noord-Holland, worden vijf nieuwe eilanden gemaakt. Het is de bedoeling dat er een natuurgebied ontstaat waar vogels zoals de lepelaar gaan leven. Nienke en Yannick nemen een kijkje op de eilanden, die nu alleen nog bestaan uit zand. Bekijk het clipje van De Buitendienst...

    x
  • Plaatje Gas in de Waddenzee
    docukit.nl
    Gas in de Waddenzee

    Er is een stuk van Nederland dat wereldberoemd is. Dat is de Waddenzee. Precies in dat prachtige natuurgebied zit aardgas in de grond. Gas waarmee je huizen kunt verwarmen en waarop je eten kunt koken. Dat gas is veel geld waard. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit...

    x
  • Plaatje Grote grazers
    docukit.nl
    Grote grazers

    In Nederland liggen een aantal natuurgebieden. In sommige daarvan kun je grote grazers vinden, zoals runderen en paarden. Door te grazen houden zij snel groeiende planten en jonge boompjes kort. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 196....

    x
  • Plaatje Infoblad over koraal en koraalriffen
    rangers.wwf.nl
    Infoblad over koraal en koraalriffen

    Een heel bijzonder onderwerp om je spreekbeurt over te houden. Koraalriffen zijn misschien wel de mooiste natuurgebieden van de wereld. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook heel erg nuttig voor dieren en voor mensen. Download het infoblad boordevol weetjes over koraal bij WNF-Rangers.

    x
  • Plaatje Natuurbescherming in Nederland
    docukit.nl
    Natuurbescherming in Nederland

    Wil je beren, wolven en elanden zien? Dan moet je tegenwoordig naar de dierentuin. Vroeger liepen ze overal vrij rond. Nederland was toen één groot natuurgebied. Nu is daar weinig van over. Veel mensen vinden dat jammer en willen daar iets aan doen. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie...

    x
  • Plaatje Nationaal Park Nieuw Land
    hetklokhuis.nl
    Nationaal Park Nieuw Land

    Pascal gaat op expeditie dwars door natuurgebied Nieuw Land. Samen met boswachter Mikal trekt hij met de kano door het moerasgebied op zoek naar de zeearend. Op de grasvlakten ontdekken ze een vossenburcht. En hoe is het om in een jeep te slapen tussen een kudde konikpaarden? Freek Vonk laat zien dat...

    x
  • Plaatje Nieuwe natuur
    docukit.nl
    Nieuwe natuur

    Alle natuurgebieden in Nederland zijn door mensen aangelegd of worden door hen onderhouden: heidevelden, bossen, duinen, plassen en meren. Ook onze bossen zijn aangeplant. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 088. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Noordzeewater
    hetklokhuis.nl
    Noordzeewater

    Nederland wordt voor een groot deel omgeven door water. Vijf van de twaalf provincies – van Zeeland tot aan Groningen en de Waddeneilanden – grenzen aan de Noordzee, de zee waarvan het Nederlandse deel groter is dan Nederland zelf. Hoe goed kennen we ‘s lands grootste natuurgebied?...

    x
  • Plaatje De Oostvaardersplassen
    docukit.nl
    De Oostvaardersplassen

    De Oostvaardersplassen is een bijzonder natuurgebied. Het ligt in de provincie Flevoland. Het gebied is bijna zesduizend hectare groot. Dat is zes bij tien kilometer. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 305. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Plastic soep
    hetklokhuis.nl
    Plastic soep

    Een aanzienlijk deel van het plastic zwerfafval eindigt in de oceaan. Nienke reist af naar Australië om te zien wat dat voor gevolgen heeft voor de kwetsbare natuurgebieden aldaar. Samen met onderzoekers gaat ze 'plastic vissen'. Vooral de allerkleinste deeltjes blijken overal aanwezig. Bekijk deze...

    x
  • Plaatje Klokhuiswerelderfgoed: Radio Kootwijk
    hetklokhuis.nl
    Klokhuiswerelderfgoed: Radio Kootwijk

    Meer dan honderd jaar geleden werd een heel bijzonder gebouw aangelegd in een natuurgebied op de Veluwe: Radio Kootwijk. Het lijkt wel een moderne kathedraal, een tempel of zelfs een Sfinx! Radio Kootwijk zorgde voor het eerste rechtstreekse radiocontact met Nederlands-Indië, vroeger een kolonie...

    x
  • Plaatje Ruimte voor rivieren
    hetklokhuis.nl
    Ruimte voor rivieren

    Wat moeten we doen als het water in de rivieren steeds hoger komt te staan? Sosha komt erachter dat we overal in Nederland bezig zijn de dijken te verplaatsen en extra rivieren uit te graven. En dan ontstaan er prachtige natuurgebieden. En wat gebeurt er als zo'n extra rivier dwars door je tuin wordt...

    x
  • Plaatje Wat is een riviermonding?
    schooltv.nl
    Wat is een riviermonding?

    Rond riviermondingen kun je natuurgebieden vinden, of juist havens. En door eb en vloed verandert de riviermonding voortdurend. Wetenschappers in Utrecht hebben een speciale zandbank gebouwd om in het klein te onderzoeken hoe een riviermonding werkt. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Vossen
    hetklokhuis.nl
    Vossen

    Vandaag gaat Pascal op zoek naar een van de grootste wilde roofdieren in ons land. Hij woont hier al honderden jaren en is familie van de hond. Hij leeft in veel natuurgebieden, maar misschien ben je hem zelfs wel in de stad tegengekomen. Dit gaat over: de vos. Pascal gaat op zoek bij de Oostvaardersplassen....

    x
  • Plaatje Quiz: Werelderfgoed
    schooltv.nl
    Quiz: Werelderfgoed

    In Nederland vind je 12 plekken die werelderfgoed zijn. Dat zijn bijzondere gebouwen, natuurgebieden of steden die uniek zijn. Weet jij wat het inhoudt om werelderfgoed te zijn? Test je kennis in de quiz op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De wisent
    schooltv.nl
    De wisent

    Schotse Hooglanders ken je misschien wel, die grote bruine koeien die rondlopen in natuurgebieden. Maar wist je dat er in Nederland ook echte bizons leven? Wisenten om precies te zijn. Pascal zoekt ze op in de Kennemerduinen. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De terugkeer van de zeearend
    schooltv.nl
    De terugkeer van de zeearend

    Eeuwenlang was de zeearend uitgestorven in Nederland. Maar sinds een aantal jaar is deze bijzondere vogel weer terug. Je vindt hem in de Oostvaardersplassen, een natuurgebied in Flevoland. Maar dan moet je wel heel goed zoeken! Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De zeearend
    schooltv.nl
    De zeearend

    Als hij vliegt is ie maar liefst twee meter breed: de zeearend. Deze roofvogel was eeuwenlang verdwenen uit Nederland, maar sinds 2006 broedt hij weer in enkele natuurgebieden. Pascal is met boswachter Mikal in de Oostvaardersplassen om op zoek te gaan naar de zeearend. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis...

    x
  • Plaatje Zuid-Afrika: Zeesafari
    hetklokhuis.nl
    Zuid-Afrika: Zeesafari

    Het wild van Zuid-Afrika is niet alleen te bewonderen op het land. Ook langs de kust leven prachtige dieren. Maurice bezoekt Dyer Island: een prachtig natuurgebied waar zo'n 60.000 Kaapse pelsrobben leven naast een kolonie Afrikaanse pinguïns. Tussen al dat lekkers jaagt de witte haai. Maurice gaat...

    x