Zoeken: suikerbieten

Ik zoek informatie voor groep:
1 2 3 4 5 6 7 8 iedereen
 • Plaatje Hoe halen ze suiker uit suikerbieten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe halen ze suiker uit suikerbieten?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Van suikerbiet tot suiker
  schooltv.nl
  Van suikerbiet tot suiker

  In de herfst is het tijd om de suikerbieten uit de grond te halen. Bijna al onze suiker wordt gemaakt van suikerbieten. Wil je weten hoe dat gaat? Bekijk dan het filmpje van Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Akkerbouw voor jou
  akkerbouwvoorjou.nl
  Akkerbouw voor jou

  Wil je meer weten over akkerbouw, neem een kijkje op deze site. Je vindt informatie over het zaaien of planten en oogsten van suikerbieten, uien, graan en aardappelen.

  x
 • Plaatje De bietenrooimachine
  schooltv.nl
  De bietenrooimachine

  Suiker wordt gemaakt van suikerbieten. Maar daarvoor moeten ze wel eerst gerooid worden. Dat gebeurt met een speciale machine: de bietenrooimachine. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe wordt poedersuiker gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe wordt poedersuiker gemaakt?

  Je kunt het eten op bijvoorbeeld pannenkoeken, poffertjes en wafels: poedersuiker. Suikerkorrels komen van de suikerbiet. Maar hoe wordt poedersuiker precies gemaakt? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe wordt suiker gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe wordt suiker gemaakt?

  In Nederland staan twee suikerfabrieken, waar alle suikerbieten na het oogsten naar toe gebracht worden. Maar hoe krijg je van al die suikerbieten uiteindelijk pakken kristalsuiker? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe wordt appelstroop gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe wordt appelstroop gemaakt?

  Lekker op brood: een flinke lik appelstroop! Dolores neemt een kijkje in de fabriek waar appelstroop wordt gemaakt. De twee hoofdingrediënten: appels en suikerbieten. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Honger in oorlog
  schooltv.nl
  Honger in oorlog

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt voedsel steeds schaarser. Voedingsmiddelen gaan op de bon en mensen staan uren in de rij voor een bordje eten uit de gaarkeuken. Ze eten zelfs suikerbieten en kinderen worden eropuit gestuurd om voedsel te sprokkelen bij boerderijen. Veel mensen sterven van de honger....

  x
 • Plaatje Een koude, hongerige winter
  schooltv.nl
  Een koude, hongerige winter

  Tulpen, suikerbieten en waterige soep. In de hongerwinter tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten de inwoners uit de steden in het noorden en westen van ons land op hongertocht om aan voedsel te komen. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x