Zoeken: vikingen

Ik zoek informatie voor groep:
3 4 5 6 7 8 iedereen
 • Plaatje Vikingen
  docukit.nl
  Vikingen

  De Vikingen leefden vroeger in Scandinavië. Dat zijn de landen Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland. De Vikingen waren één volk en ze spraken één taal: het Oudnoors. Ze waren heel goede scheepsbouwers. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je...

  x
 • Plaatje Vikingen
  docukit.nl
  Vikingen

  De Vikingen leefden vroeger in Scandinavië. De Vikingen waren één volk en ze spraken één taal: het Oudnoors. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 79. Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje De Vikingen
  schooltv.nl
  De Vikingen

  De Vikingen hebben een groot deel van de wereld overgevaren. Waarom eigenlijk? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Spreekbeurt Vikingen
  spreekbeurt-vikingen.yurls.net
  Spreekbeurt Vikingen

  Op deze pagina vind je handige websites, filmpjes, plaatjes en nuttige tips voor een spreekbeurt over vikingen.

  x
 • Plaatje Webpad Vikingen
  webpad-vikingen.yurls.net
  Webpad Vikingen

  In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over Vikingen.

  x
 • Plaatje Wie waren de Vikingen?
  schooltv.nl
  Wie waren de Vikingen?

  Vikingen waren goede ontdekkingsreizigers. Ze hadden de beste schepen van Europa. Ze bouwden hun boten met een speciale techniek. En als versiering hadden ze een drakenkop, waardoor anderen dachten dat de schepen zeemonsters waren. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Historisch Museum JoCas
  museumjocas.nl
  Historisch Museum JoCas

  Het online Historisch Museum JoCas staat boordevol weetjes en feiten over de geschiedenis van Nederland en de wereldgeschiedenis.

  x
 • Plaatje IJsland
  docukit.nl
  IJsland

  IJsland is ruim twee keer zo groot als Nederland. Maar het is het dunst bevolkte land van Europa. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 8. Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Piraten
  docukit.nl
  Piraten

  Wist jij dat er vroeger echt piraten waren? Het waren zeerovers. Ze roofden allerlei spullen van andere schepen, maar ook uit dorpen en steden langs het water. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 244. Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Piraten handelden vroeger in gif - Is het snugger of kletspraat?
  schooltv.nl
  Piraten handelden vroeger in gif - Is het snugger of kletspraat?

  Piraten handelden vroeger in gif. Wanneer een piratenschip gif aan boord had, werd de vlag uitgehangen. Zo konden andere schippers zien dat er gif te koop was. Het gif dat de piraten maakten werd bewaard in houten tonnen, maar die tonnen werden ook gebruikt om eten en drinken in te bewaren. Om ervoor...

  x
 • Plaatje Rollo de Viking
  geschiedenisinminifiguren.nl
  Rollo de Viking

  Rollo was een Viking geboren rond het jaar 860. Zijn bijnaam was "de Wandelaar". Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer over hem te weten.

  x
 • Plaatje Æthelflæd
  geschiedenisinminifiguren.nl
  Æthelflæd

  Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer te weten over Æthelflæd, de vergeten koningin van Mercia.

  x
 • Plaatje Alfred de Grote
  geschiedenisinminifiguren.nl
  Alfred de Grote

  Alfred de Grote was in de middeleeuwen koning van Wessex (een groot deel van Groot Britannië). Alfred werd bekend om zijn succesvolle strijd tegen de Vikingen. Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer te weten over Alfred de Grote.

  x