Zoeken: zuidpool

Ik zoek informatie voor groep:
3 4 5 6 7 8 iedereen
  • Plaatje Superjuffie op de Zuidpool
    Superjuffie op de Zuidpool

    Tip van Valerie
    "De kinderen uit de klas drommen om juf Josje en Hakim heen. Alle meesters en juffen hebben een grote bloem opgespeld. Het ziet er allemaal heel erg feestelijk uit. "Je wist het niet hè"? zegt Toby. "Nee", zegt juf Josje verbouwereerd. "Ik heb goed gedaan alsof ik dacht dat ik niet mocht komen,...

    x
  • Plaatje Wat leeft er op de zuidpool?
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Wat leeft er op de zuidpool?

    Op de zuidpool wordt het extreem koud, toch leven er dieren. Hoe overleven die op de zuidpool? Kijk op de Natuurwijzer van Naturalis en lees en ontdek nog meer weetjes.

    x
  • Plaatje Zuidpool
    hetklokhuis.nl
    Zuidpool

    Bart gaat naar de Zuidpool! Hij laat zien dat de opwarming van de aarde daar duidelijk zichtbaar is. Hij gaat op expeditie met een bioloog. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Cryolophosaurus: een dino op de Zuidpool?
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Cryolophosaurus: een dino op de Zuidpool?

    De fossielen van Cryolophosaurus zijn alleen gevonden op Antarctica: het allerkoudste deel van onze wereld. Ontdek in Natuurwijzer, de digitale encyclopedie van Naturalis, allerlei weetjes over de coole dino Cryolophosaurus.

    x
  • Plaatje Is de Noordpool of Zuidpool kouder?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Is de Noordpool of Zuidpool kouder?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Onweert het ook op de noordpool en op de zuidpool?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Onweert het ook op de noordpool en op de zuidpool?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Leven op de Zuidpool
    schooltv.nl
    Leven op de Zuidpool

    Onderzoeker Floris van den Berg leeft een jaar lang op Antarctica. Het is er ontzettend koud en erg kaal, er is bijna niets. Samen met collega's onderzoekt hij hoe het is om te leven op zo'n afgelegen plek. Misschien is het wel te vergelijken met leven op een andere planeet! Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • x
  • Plaatje Wat is het poollicht?
    schooltv.nl
    Wat is het poollicht?

    Het poollicht is een bijzonder natuurverschijnsel, wat je rond de noord- en zuidpool wel eens kunt zien. Op de Noordpool heet het noorderlicht en op de Zuidpool het zuiderlicht. Hoe ontstaat dit eigenlijk? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Dieren in de poolgebieden
    docukit.nl
    Dieren in de poolgebieden

    De gebieden rond de Noordpool en de Zuidpool zijn bijzonder. Het is er altijd koud. De dieren die er leven, zijn aangepast aan de extreme kou. Beide poolgebieden lijken op elkaar, maar er zijn ook grote verschillen. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie,...

    x
  • Plaatje IJsbergen
    docukit.nl
    IJsbergen

    IJsbergen komen alleen in heel koude gebieden voor. Vooral op twee plaatsen: de noordpool en de zuidpool. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 124. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Het water van gesmolten ijsbergen kun je drinken - Is het snugger of kletspraat?
    schooltv.nl
    Het water van gesmolten ijsbergen kun je drinken - Is het snugger of kletspraat?

    IJsbergen komen voor in de zeeën van de Noord- en de Zuidpool. Ze bestaan uit samengeperste sneeuw. Maar kun je gesmolten ijsbergen drinken? Bekijk het clipje van Studio Snugger op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Het laatste continent
    hetlaatstecontinent.be
    Het laatste continent

    Een informatieve website over Antarctica. Hier kom je alles te weten over het Zuidpoolcontinent, zijn geschiedenis, de dieren die er leven, wetenschappelijk onderzoek en nog veel meer.

    x
  • Plaatje Leven pinguïns alleen in koude gebieden?
    schooltv.nl
    Leven pinguïns alleen in koude gebieden?

    Pinguïns leven op de Zuidpool, maar er zijn soorten die het prima naar hun zin hebben in een warmer klimaat. En ze leven natuurlijk ook in dierentuinen in Nederland! Bekijk het fragment uit Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Geboorte van zeehonden
    schooltv.nl
    Geboorte van zeehonden

    Weddellzeehonden worden op het pakijs van het Zuidpoolgebied geboren. Het kost de moeder veel energie om zo'n groot jong te werpen. Elke moeder krijgt maar één jong, dat vette moedermelk te drinken krijgt. Het jong leert wat een wak is en hoe dat open gehouden moet worden. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Antarctica
    docukit.nl
    Antarctica

    Antarctica ligt ver weg van alle andere werelddelen. Op dit continent ligt het zuidelijkste punt van de aarde. Bijna overal ligt ijs. Van ijsbergen tot gletsjers en ondergesneeuwde bergen. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 126. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Gletsjers
    schooltv.nl
    Gletsjers

    Wist je dat gletsjers tienduizenden jaren oud zijn? Ze stromen langzaam de berg af met een enorme kracht. Kijk maar eens hoe dat gaat in dit filmpje van filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • x
  • Plaatje Wat is de koudste kou?
    nemosciencemuseum.nl
    Wat is de koudste kou?

    Natuurkundige Anne de Visser geeft antwoord op deze vraag in de kinderlezing van het NEMO Science Museum van januari 2016. Lees hier het verslag.

    x
  • Plaatje Pinguïns
    schooltv.nl
    Pinguïns

    Koningspinguïns leven op eilandjes in de buurt van Antarctica. Ze kunnen goed tegen de kou, want ze hebben een dikke laag veren waarmee ze hun lijf goed warm kunnen houden. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De pinguïn
    okki.nl
    De pinguïn

    Op de site van Okki lees je weetjes over de pinguïn.

    x
  • Plaatje Mini-pad pinguïns
    mini-pad-pinguins.yurls.net
    Mini-pad pinguïns

    In dit mini-pad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over pinguïns.

    x
  • Plaatje Infoblad pooldieren
    rangers.wwf.nl
    Infoblad pooldieren

    Dit infoblad gaat over de polen, de dieren die er leven en hoe die worden bedreigd. Wil je meer weten over pooldieren of er een spreekbeurt over houden, dan kun je hier het infoblad downloaden.

    x
  • Plaatje Poolgebied
    jeugdbibliotheek.nl
    Poolgebied

    Op jeugdbibliotheek.nl vind je een lijst met boeken die je kan gebruiken om informatie te verzamelen voor jouw werkstuk of spreekbeurt over dit onderwerp. Let op! Check of je het boek in jouw bibliotheek kan lenen.

    x
  • Plaatje Flipping - Poolgebieden
    flipping-poolgebieden.yurls.net
    Flipping - Poolgebieden

    Download de woordzoeker. De afbeeldingen op de 'flipping' pagina kun je omdraaien door erop te klikken. In de tekst kom je woorden tegen, die je ook kunt vinden in de woordzoeker die je gedownload hebt. Zo kom je meer te weten over de poolgebieden.

    x
  • Plaatje Webpad poolgebieden
    webpad-poolgebieden.yurls.net
    Webpad poolgebieden

    In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over de poolgebieden.

    x
  • Plaatje De koudste plek op aarde
    schooltv.nl
    De koudste plek op aarde

    Als je van kou houdt, hoef je niet per se naar de Zuidpool of Noordpool. Je kunt ook gewoon naar de universiteit van Leiden. Daar kunnen ze het maar liefst 273 graden onder nul maken. Een lagere temperatuur bestaat niet! Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Hoe werkt een magneet?
    schooltv.nl
    Hoe werkt een magneet?

    Ongelijke polen trekken elkaar aan. In een niet magnetische spijker zitten al die atoompjes met die noord- en die zuidpooltjes allemaal door elkaar. Als de noordjes allemaal één kant en de zuidjes allemaal een andere kant op liggen dan heb je een magneet. Bekijk het filmpje van Willem Wever...

    x
  • Plaatje Pinguïns
    docukit.nl
    Pinguïns

    Pinguïns wonen vooral in koude gebieden. Ze leven op de Zuidpool en in de landen en eilanden die daar dichtbij liggen. Er zijn ook pinguïnsoorten die van warmere gebieden houden. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 206. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Zeehond
    natgeojunior.nl
    Zeehond

    Van alle zeedieren is de zeehond misschien wel een van de schattigsten. Ze kunnen heel goed zwemmen en komen vooral bij de noord- en zuidpool voor. Maar je kunt ze ook veel dichter bij huis treffen! Kijk voor weetje op de site van National Geographic Junior.

    x