Wie legt het grootste ei? En hoeveel eieren eten we eigenlijk in Nederland? Je leest het allemaal in de 25 coolste paasweetjes op de website van Het Klokhuis.
Op jeugdbibliotheek.nl vind je een lijst met boeken die je kan gebruiken om informatie te verzamelen voor jouw werkstuk of spreekbeurt over dit onderwerp. Let op! Check of je het boek in jouw bibliotheek kan lenen.
Eieren kun je koken, bakken of rauw gebruiken. Gekookte eieren kun je goed beschilderen met pasen. Je moet dan natuurlijk wel zeker weten of jouw ei gekookt is of rauw. Met dit proefje kun je dat makkelijk uitvinden.
Eieren worden gelegd door vogels. Als een vogel een ei legt valt het een stukje naar beneden, maar het gaat niet kapot. Als het ei gelegd is gaat de vogel er ook bovenop zitten om te broeden. Ook dan gaat het ei niet kapot. Hoe sterk zijn eieren eigenlijk?
Met Pasen verstoppen veel mensen eieren. Zijn die eieren dan zo kostbaar dat niemand ze mag vinden? Bekijk het filmpje van Studio Snugger op schooltv.nl.
Met Pasen vieren christenen dat Jezus uit de dood is opgestaan. Een nieuw begin, net als een kuikentje dat geboren wordt uit een ei. Een ei heeft dus een feestelijk tintje, of je nu houdt van een zachtgekookt eitje of eentje van chocola. Bekijk het filmpje van Klokhuis op Schooltv.nl.
Eieren kun je eten. Je kunt ze koken of bakken. Met pasen verstop je ze en beschilder je ze. En soms kun je ook proefjes doen met eieren. Probeer dit proefje maar eens!
De belangrijkste feestdagen in het christendom hebben te maken met het leven van Jezus Christus. De belangrijkste zijn: Kerstmis, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren. Lees er meer over op de website van Kidsweek/Samsam.
Een rauw ei is zacht en een gekookt ei is stevig. Het gekookte ei kan niet zomaar door de kleine opening van een fles. Kun jij een gekookt ei toch in een fles krijgen? Probeer het met dit proefje.
Een belangrijk verhaal uit het Christendom Het verhaal van Pasen is voor Christenen heel belangrijk. Het vertelt over de dood en verrijzenis van Jezus. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.
Het verhaal van de dood en opstanding van Jezus is voor veel christenen een belangrijk verhaal. Zij herdenken zijn dood op Goede Vrijdag en de opstanding met Pasen. Bekijk de clip van het paasverhaal in de Schooltv.nl.
Kijk hier naar een opname van de Kinder Matthäus, een verkorte versie van het beroemde muziekstuk de Matthäus Passion gecomponeerd in 1736 door Johann Sebastian Bach. De Matthäus Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus zoals dat in de Bijbel staat. Dieuwertje Blok vertelt...
De Matthäus Passion vertelt het lijdensverhaal uit de bijbel, naar het evangelie van Matthäus. Johann Sebastian Bach componeerde de muziek. Dit filmpje is een samenvatting van het verhaal.
De Matthäus-Passion vertelt het verhaal van Jezus’ laatste dagen. Hij wordt verraden, berecht, gekruisigd en begraven. Op deze site kun je de uitvoering van dit beroemde muziekstuk van Johan Sebastian Bach bekijken en beluisteren.
Eieren schilderen, zoeken of een wedstrijd eiertikken: een ei hoort erbij met Pasen. Maar wat hebben het ei en het paasfeest eigenlijk met elkaar te maken? Lees hier de uitleg. Let op! Deze site bevat reclame.
Paaseieren schilderen is hartstikke leuk, maar die chemische verf is natuurlijk niet echt gezond. Daar weet Janouk wel wat op! Je kan je eitjes prima versieren met uienschillen, rode kool en kurkuma. Bekijk het filmpje van Zapp Your Planet op schooltv.nl.
Ga jij paaseieren schilderen? Op deze site vind je heel veel voorbeelden. Eenhoorn-eieren, vingerafdruk-eieren, gouden glitterverf eieren... Neem maar snel een kijkje. (Let op! Deze site bevat reclame.)
Dit verhaal gaat over Maria van Magdala. Ze is verdrietig, want haar beste vriend Jezus is dood. Ze gaat naar zijn graf. Dan ziet ze dat de steen weggerold is. Jezus leeft! Bekijk het filmpje van Verhalen uit de Schatkist op schooltv.nl.
Op de site van Marianne Busser en Ron Schröder staat een Paas-rubriekje met een aantal liedjes en versjes, een paaskleurplaat van Dagmar Stam en een verhaaltje over de ettertjes die van hun juf paaseitjes mogen verstoppen.<
Pasen is het feest van de wederopstanding van Jezus, niet van de paashaas. Toch eten we met Pasen massaal paaseitjes en zoeken kinderen in de tuin naar eieren. Wie heeft dat zo bedacht? Bekijk de clipphanger op Schooltv.nl.
Pasen is één van de belangrijkste christelijke feesten. Maar ook een feest met flink wat ‘vreemde’ bijverschijnselen: wat doen de paashaas en die paaseieren bijvoorbeeld bij jou in de tuin? Let op! Deze site bevat reclame.
Het Jeugdjournaal geeft antwoord op drie vragen over paasvuren: Hoeveel paasvuren zijn er in Nederland? Het vuur kan overslaan, is dat weleens gebeurd? Hoe groot was het grootste paasvuur ooit?
In de week voor Pasen wordt op verschillende dagen naar dit feest toegeleefd. Die week, die wordt de "Stille" of de "Goede Week" genoemd. Elke dag is een stukje van het verhaal van Jezus dood en opstanding. Bekijk deze clip van Schooltv.nl.
De Paashaas, paaseitjes, paasvuren, kerkdiensten: wat vieren we nou precies met Pasen? Waarom is Pasen elk jaar op een andere dag en wat hebben eieren en hazen er mee te maken? Bekijk hier de Klokhuisaflevering over Pasen.
Bij Pasen denk je vast aan gekleurde eieren en de paashaas. Maar Pasen is eigenlijk een feest dat hoort bij het christelijke geloof. Christenen geloven in God en zijn zoon Jezus Christus. Met Pasen vieren zij dat Jezus is opgestaan uit de dood. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie...
Allerlei leuke knutselwerkjes voor Pasen. Kies een werkje, klik er op en lees, bekijk of print de beschrijving. (Met Adobe Acrobat Reader op je computer kun je de informatie downloaden en opslaan of printen.)
Download de woordzoeker. De afbeeldingen op de 'flipping' pagina kun je omdraaien door erop te klikken. In de tekst kom je woorden tegen, die je ook kunt vinden in de woordzoeker die je gedownload hebt. Zo kom je meer te weten over Pasen. Als je alle woorden in de woordzoeker hebt ingevuld, lees je een...
Vrolijk Pasen! Maar hoe vieren we het eigenlijk? Paaskaars, paaseitjes, paastakjes, paasboom: bij Pasen horen veel rituelen. Ontdek het hier! Download het infoblad met weetjes en opdrachtjes.
Eitjes, paashazen en een lekker ontbijt. Veel mensen in Nederland vieren de komende dagen Pasen. Maar wat is Pasen eigenlijk? En wat vieren we precies? Op de website van Kidsweek wordt het uitgelegd. Dit is een bericht van 26 maart 2024.