‘Zou jij wel een Romein willen zijn? ‘ is de vraag die Felix (7) krijgt als hij over het eerste boek van Julius Zebra van Gary Northfield vertelt. Zijn antwoord? ‘Ja en nee. Ik vind het niet leuk om andere mensen te doden, maar wel leuk om bij het leger te horen.’ Luister naar...
Zebra's zien er allemaal hetzelfde uit. Toch zijn ze allemaal verschillend. Net zoals onze vingerafdrukken, zijn de strepenpatronen van zebra's uniek. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.
De strepen van de zebra zitten daar niet voor niets. Ze beschermen de zebra tegen zijn natuurlijke vijand en zorgen voor verkoeling. Bekijk het filmpje op schooltv.nl.
Zebra’s hebben allemaal een uniek strepenpatroon. Daardoor kan een moederzebra haar kind herkennen. Maar dat is niet de enige reden waarom de strepen van zebra’s zo handig zijn. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.
Elbert gaat op kraambezoek bij een jonge zebra. Deze moet gechipt worden en er wordt gekeken of het een jongetje of een meisje is. Bekijk het filmpje van Tussen Kop en Staart op schooltv.nl.
Julius Caesar is een van de machtigste en bekendste mannen uit de tijd van de Romeinen. Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer over hem te weten.
De Romeinse keizer Julius Caesar is niet bij iedereen geliefd. In 44 voor Christus wordt hij met 23 messteken om het leven gebracht. Bekijk het filmpje van Welkom bij de Romeinen op schooltv.nl.
Denk je aan het Romeinse Rijk, dan denk je aan Julius Caesar. Met zijn enorme leger verovert hij grote delen van Europa. Caesar wordt de machtigste man van het Romeinse Rijk, en dat komt hem duur te staan. Bekijk de clipphanger op schooltv.nl.
De weg oversteken doe je het veiligst op een zebrapad. Maar wie heeft het zebrapad eigenlijk bedacht? Bekijk het clipje van Studio Snugger op Schooltv.nl.
Er is een dier dat opvalt door zijn witte en zwarte strepen. Maar in een kudde valt hij juist helemaal niet op. Slim hè, de zebra? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.
Vercingetorix was een belangrijke leider in Gallië (wat nu Frankrijk is). Hij was koning van een machtig volk, de Averni. Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer over hem te weten.
Julius Ernst woont in Nederlands-Indië als in 1940 ook in Azië de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Hij zit net als zijn vader in het KNIL, het koninklijk Nederlands Indisch leger en vecht tegen het Japanse leger. Als Nederlands-Indië zich overgeeft wordt Julius gedwongen te werken aan een...
Als je een geheime boodschap wil versturen naar je vriend of vriendin, kun je het geheimschrift van Julius Caesar gebruiken. Je versleutelt het bericht en alleen als de ontvanger het weet te ontcijferen, kan hij of zij het lezen. De oude Romeinen gebruikten het al om geheime boodschappen door te geven!...
Ze hebben de billen van een zebra, de nek van een giraffe en het lichaam van een paard; de okapi. Deze mooie dieren komen uit Congo in Afrika, maar wonen nu ook in de dierentuin in Nederland. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.
Sinds Julius Ceasar onze kalender invoerde bestaat er een 1 januari. De eerste dag van het jaar! Nienke vertelt waarom wij het aanbreken van die dag vieren. Waar komen de oliebollen vandaan? Waarom steken wij vuurwerk af? Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.
Als een leeuw honger heeft, gaat hij op zoek naar een zebra. Een vogel lokt een andere vogel met een vrolijk lied. Maar hoe doet een plant dat? Wat eet hij, hoe ontsnapt hij aan dieren die hem op willen peuzelen, en kan hij ook dieren lokken? Bioloog Patrick Meirmans van de Universiteit van Amsterdam...
Waar moet je op letten als je veilig wilt oversteken? Zebrapaden, stoplichten en kruispunten. Fahd leert hoe je in deze situaties veilig oversteekt. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.
Zwemmer Pieter van den Hoogenband is op bezoek in de Tovertuin. Hij leest Woezel en Pip voor uit 'De snelste zebra van de wereld'. Bekijk het filmpje van Woezel en Pip op Schooltv.nl.
Lees hier meer over de Zwitserse Garde, het enig overgebleven legeronderdeel van Vaticaanstad. De Garde is onder andere verantwoordelijk voor de bewaking van het Apostolisch Paleis, en voor de persoonlijke veiligheid van de paus. Het corps werd in 1506 door paus Julius II gesticht en is daarmee het oudste...