Zoeken: christelijk geloof

Ik zoek informatie voor groep:
1 2 3 4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
  • Plaatje De 4 Vrijheden: Geloof
    hetklokhuis.nl
    De 4 Vrijheden: Geloof

    In deze aflevering van de bijzondere Klokhuis-serie De 4 Vrijheden onderzoekt Sosha het mensenrecht: Vrijheid van geloof. Katholiek, protestant, joods, moslim, hindoe...in Nederland mag je geloven wat je wilt. Aviva (11), Roya (14), Willem (12) en Lucas (12) vertellen over hun eigen geloof. En Sosha...

    x
  • Plaatje Christelijke kinderboeken
    christelijkekinderboeken.nl
    Christelijke kinderboeken

    Op deze website vind je boekbesprekingen van christelijke kinderboeken, interviews met auteurs/illustratoren, informatie over de Kinderboekenmaand en alles over de christelijke kinderboekenprijzen.

    x
  • Plaatje Boekenlijst - Religie/Geloof
    jeugdbibliotheek.nl
    Boekenlijst - Religie/Geloof

    Op jeugdbibliotheek.nl vind je een lijst met boeken die je kan gebruiken om informatie te verzamelen voor jouw werkstuk of spreekbeurt over dit onderwerp. Let op! Check of je het boek in jouw bibliotheek kan lenen.

    x
  • Plaatje ABC van het geloof
    abcvoorkinderen.nl
    ABC van het geloof

    Op deze site worden belangrijke woorden uit de bijbel en het christelijke geloof uitgelegd aan kinderen.

    x
  • x
  • Plaatje Beeldenstorm
    hetklokhuis.nl
    Beeldenstorm

    Vijfhonderd jaar geleden werd er in de Nederlanden maar één geloof toegestaan. Het katholieke geloof. Totdat Luther met zijn geloofsgenoten daar tegen protesteerden: de protestanten. Die strijd kwam tot een climax tijdens de Beeldenstorm in augustus 1566. Een aflevering uit Het Klokhuis maakt geschiedenis.

    x
  • Plaatje Het Klokhuis over vrijheid
    hetklokhuis.nl
    Het Klokhuis over vrijheid

    In de Klokhuisserie De 4 Vrijheden onderzoeken Pascal en Sosha wat het betekent om recht te hebben op een veilig leven, een huis, kleding en eten, een vrije mening te hebben en te geloven wat je wilt. Ze gaan op bezoek bij mensen die als kind de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en spreken kinderen...

    x
  • Plaatje Bibbers (Liedje)
    viewpure.com
    Bibbers (Liedje)

    De maand oktober is de christelijke Kinderboekenmaand. In 2017 is het thema is:'Bibbers in je buik'. Motto ‘Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je’. Dit liedje Bibbers is speciaal voor deze maand geschreven. Zing je mee?

    x
  • Plaatje Statenbijbel
    hetklokhuis.nl
    Statenbijbel

    De Bijbel is een van de meest verkochte boeken van de wereld. Maar wat staat er eigenlijk allemaal in? Nizar gaat naar de kerk en ontmoet daar kinderen voor wie de verhalen uit de Bijbel heel belangrijk zijn. Hij bekijkt ook een heel bijzondere Bijbel uit 1637: de Statenbijbel. In de 17e eeuw was er...

    x
  • Plaatje Animisme
    kidsweek.nl
    Animisme

    Op de website van Kidsweek / Samsam vind je uitgebreide informatie over de religie animisme. Over de goden, de dieren, de priester en animisme in de wereld.

    x
  • Plaatje Boeddhisme
    kidsweek.nl
    Boeddhisme

    Op de website van Kidsweek / Samsam vind je uitgebreide informatie over het boeddhisme. Over het ontstaan, de leer, het bidhuis en de feesten.

    x
  • Plaatje Geloven is leuk
    gelovenisleuk.nl
    Geloven is leuk

    Deze site wil laten zien dat 'geloven' leuk is. Met veel Bijbelverhalen, gebeden, Bijbelse kleurplaten en meer.

    x
  • Plaatje Hindoeïsme
    kidsweek.nl
    Hindoeïsme

    Op de website van Samsam vind je uitgebreide informatie over het hindoeïsme. Over het ontstaan, de goden, hun tempel en de feesten.

    x
  • Plaatje Hindoeïsme
    hetklokhuis.nl
    Hindoeïsme

    Het hindoeïsme is zo'n 4000 jaar geleden in India ontstaan. Inmiddels zijn de gelovigen over de hele wereld verspreid. Maurice viert het hindoeïstische feest Holi en legt uit hoe de godsdienst beleefd wordt. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Islam
    kidsweek.nl
    Islam

    Op de website van Samsam vind je uitgebreide informatie over de islam. Over het ontstaan, de koran, moskee en de feesten.

    x
  • Plaatje Jodendom
    kidsweek.nl
    Jodendom

    Op de website van Samsam vind je uitgebreide informatie over wie, wat en waar in het jodendom. Over het ontstaan, de tora, de synagoge en de feesten.

    x
  • Plaatje Leven in een klooster
    schooltv.nl
    Leven in een klooster

    Sommige mensen willen hun hele leven wijden aan god. Zij gaan dan een klooster in en trouwen niet. Ook in Maastricht leven 120 nonnen op die manier. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Voodoo
    kidsweek.nl
    Voodoo

    Op de website van Samsam vind je uitgebreide informatie over de religie voodoo. Over het ontstaan, de goden, de tempel en de feesten.

    x
  • Plaatje Weet wat je viert
    weetwatjeviert.nl
    Weet wat je viert

    Ieder jaar is het Kerstmis, Pasen en Sinterklaas. Maar wie weet wát we dan vieren? Waarom valt bijvoorbeeld Valentijnsdag op 14 februari? Waarom hebben we vrij met Pinksteren? Waar komen al die verschillende feesten vandaan en wat is hun betekenis? Hier vind je antwoord op alle vragen over christelijke...

    x
  • Plaatje Biddag voor gewas en arbeid
    weetwatjeviert.nl
    Biddag voor gewas en arbeid

    Elk jaar weer moet het land genoeg graan, groente en fruit opleveren om iedereen te voeden. Daarom bidden christenen aan het begin van de lente voor een goede oogst. Protestanten doen dat op de 'Dag voor gewas en arbeid'. Lees erover op de site Weet wat je viert.

    x
  • Plaatje Dankdag voor het gewas
    weetwatjeviert.nl
    Dankdag voor het gewas

    Het is weer gelukt: de oogsten zijn binnen en er is eten genoeg. Voor christenen is het najaar de tijd om God te danken voor de oogst. Protestanten doen dat op de Dankdag voor het gewas. Lees erover op de site Weet wat je viert.

    x
  • Plaatje Driekoningen
    beleven.org
    Driekoningen

    Op Driekoningen, 6 januari, vieren de christenen het bezoek van drie wijzen aan het kind Jezus in Bethlehem. Een ster wees hen de weg naar de stal. Lees hier de uitleg. Deze site bevat reclame.

    x
  • Plaatje Het jodendom
    docukit.nl
    Het jodendom

    Het joodse geloof ontstond vierduizend jaar geleden. In die tijd geloofden mensen in meerdere goden. Maar een herder, Abraham, geloofde maar in één god. Hij geloofde dat die god de wereld had gemaakt. Met Abraham en zijn nakomelingen begon het joodse geloof. Lees er over op de website van Docukit....

    x
  • Plaatje Wat vieren we eigenlijk de dagen rondom Pasen?
    kidsweek.nl
    Wat vieren we eigenlijk de dagen rondom Pasen?

    Eitjes, paashazen en een lekker ontbijt. Veel mensen in Nederland vieren de komende dagen Pasen. Maar wat is Pasen eigenlijk? En wat vieren we precies? Op de website van Kidsweek wordt het uitgelegd. Dit is een bericht van 26 maart 2024.

    x
  • Plaatje Volksverhalen Almanak
    beleven.org
    Volksverhalen Almanak

    Site met informatie over feesten uit verschillende landen, culturen en godsdiensten. Bij elk feest wordt uitgelegd wat het inhoudt en hoe het is ontstaan. Daarnaast kun je bij een aantal feesten verhalen lezen die met het feest te maken hebben. Bevat een feestenlijst en een titellijst met verhalen.

    x
  • Plaatje Bonifatius
    docukit.nl
    Bonifatius

    De Germanen leefden zo'n 1300 jaar geleden in grote delen van Europa. Ze geloofden in meerdere goden. De Germanen waren bang voor hun goden. Sommige mensen vonden dat onzin. Ze geloofden in één god en zijn zoon Jezus Christus. Zulke mensen heten christenen. Bonifatius was ook iemand die maar in één...

    x
  • Plaatje Willibrord
    schooltv.nl
    Willibrord

    Willibrord was in de 14e eeuw de verspreider van het christelijk geloof in Nederland. In die tijd werden er hier allerlei goden aangehangen. Willibrord besloot de andersdenkenden te bekeren. Sindsdien kennen wij het christendom in Nederland en vieren we christelijke feestdagen als Kerstmis en Pasen....

    x
  • Plaatje Pasen
    docukit.nl
    Pasen

    Bij Pasen denk je vast aan gekleurde eieren en de paashaas. Maar Pasen is eigenlijk een feest dat hoort bij het christelijke geloof. Christenen geloven in God en zijn zoon Jezus Christus. Met Pasen vieren zij dat Jezus is opgestaan uit de dood. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie...

    x
  • Plaatje Abraham
    schooltv.nl
    Abraham

    De geschiedenis van het Joodse geloof begint bij Abraham. Bekijk hier het filmpje over Abraham op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Wat kijk je nou? Hoe acteer je voor een camera?
    schooltv.nl
    Wat kijk je nou? Hoe acteer je voor een camera?

    Filmscènes zijn geloofwaardig omdat acteurs goed kunnen acteren. Ze brengen hun gevoelens over. Oussama Ahammoud uit Vakkenvullers vertelt over het verschil tussen film- en theateracteren en geeft 3 gouden tips voor hoe je acteur kan worden. Bekijk het filmpje op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Allerheiligen
    meertens.knaw.nl
    Allerheiligen

    Uitleg over "Allerheiligen" of het "Feest van alle Heiligen", een christelijke feestdag waarop alle heiligen van de Rooms-Katholieke kerk gezamenlijk worden vereerd en herdacht. Het feest wordt gevierd op 1 november.

    x
  • Plaatje Het is beeldenstorm!
    schooltv.nl
    Het is beeldenstorm!

    In de Gouden Eeuw was alleen het katholieke geloof toegestaan. In 1566 komen de protestanten in opstand. Dit leidt tot rellen, waarbij ze vele uitgebreide versieringen in de katholieke kerken vernielen. Bekijk het filmpje van Welkom in de 80-jarige Oorlog op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Bidden in de moskee
    schooltv.nl
    Bidden in de moskee

    Sara en Laila hebben de islam als geloof. Zij gaan bidden in de moskee en laten je in dit filmpje van Schooltv.nl zien hoe dat gaat.

    x
  • Plaatje Bonifatius
    sites.google.com
    Bonifatius

    Lees hier informatie over Bonifatius die onder de Friezen het geloof wilde verkondigen. In 754 werd hij bij Dokkum vermoord.

    x
  • Plaatje Het christendom
    docukit.nl
    Het christendom

    In bijna alle landen van de wereld leven christenen. Er zijn heel veel verschillende richtingen binnen het christendom. Maar de bijbel is het heilige boek van alle christenen. En het kruis is het symbool van hun geloof. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie,...

    x
  • Plaatje De drie wijzen
    missiokids.nl
    De drie wijzen

    Op de site van Missiokids wordt het verhaal over de drie wijzen verteld. Het verhaal bij het christelijke feest Driekoningen.

    x
  • Plaatje Driekoningen (WikiKids)
    wikikids.nl
    Driekoningen (WikiKids)

    Informatie over het christelijke feest Driekoningen uit Wikikids, de online encyclopedie voor en door kinderen.

    x
  • Plaatje 7 wijze weetjes over Driekoningen
    kidsweek.nl
    7 wijze weetjes over Driekoningen

    Driekoningen is een christelijke feestdag die elk jaar op 6 januari wordt gevierd. Lees er meer over op de site van Kidsweek.

    x
  • Plaatje Drop
    hetklokhuis.nl
    Drop

    In Nederland snoepen we wel 32 miljoen kilo drop per jaar. Maar wist je dat drop oorspronkelijk helemaal niet bedacht was als snoep? Vroeger geloofden mensen dat het hielp tegen verkoudheid, keelpijn en griep. Pascal gaat op zoek naar het belangrijkste ingrediënt van drop: de zoethoutwortel. En...

    x
  • Plaatje Erasmus
    canonvannederland.nl
    Erasmus

    Erasmus was een denker. Hij dacht veel na over de kerk en het geloof. Lees verder op de website als je meer over hem wilt weten. Let op: kies de informatie die geschikt is voor je eigen groep of klas

    x
  • Plaatje Wat kijk je nou? Wat doet het art department voor een film?
    schooltv.nl
    Wat kijk je nou? Wat doet het art department voor een film?

    De kostuums en voorwerpen in een film worden geregeld door het art department. Als een film zich in het verleden afspeelt, zorgen zij voor spullen uit die tijd, zodat de film er zo geloofwaardig mogelijk uitziet. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Rappen voor gelijkheid met Buddy en meester Willem
    schooltv.nl
    Rappen voor gelijkheid met Buddy en meester Willem

    In Nederland is iedereen voor de wet gelijk. Dat staat in onze grondwet. Iemand die er anders uitziet of iets anders gelooft, mag niet gediscrimineerd worden. Heel belangrijk dus! In deze energizer met Buddy en meester Willem leer je een rap over de grondwet. Bekijk het filmpje van Méér...

    x
  • Plaatje God, Maria en heiligen
    schooltv.nl
    God, Maria en heiligen

    Katholieken geloven in één God, maar via Maria en heiligen kunnen ze tot God bidden. Maria was de moeder van Jezus. Heiligen zijn mensen die iets bijzonders gedaan hebben voor het geloof. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Een godsdienst , wat is dat?
    schooltv.nl
    Een godsdienst , wat is dat?

    Veel mensen stellen vragen over het leven. Ze vragen zich af of het leven een bedoeling heeft. Als iemand dood gaat vragen mensen zich af wat daar de bedoeling van is. Het geloof in een god helpt mensen bij het vinden van een antwoord op die vraag. Mensen die hetzelfde geloven vormen samen een godsdienst....

    x
  • Plaatje Hugo de Groot
    canonvannederland.nl
    Hugo de Groot

    Hugo de Groot werd geboren in 1583 in Delft. Hugo was een wonderkind, hij kon heel goed leren. Hij schreef boeken over geloof, geschiedenis en rechten. Wij kennen vooral het verhaal over zijn ontsnapping in een boekenkist uit Slot Loevestein. Lees hier meer. Let op: kies de informatie die geschikt is...

    x
  • Plaatje Wat is Halloween?
    schooltv.nl
    Wat is Halloween?

    Met Halloween gaan mensen eng verkleed en worden gezichten uit pompoenen gesneden. Dit feestje hebben we afgekeken uit Amerika. Het lijkt op het Keltische feest Samhain, maar waarschijnlijk is de oorsprong christelijk. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Heksen
    hetklokhuis.nl
    Heksen

    We gaan op bezoek bij een echte heks! Zij legt ons uit waar ze in gelooft en welke rituelen ze uitvoert. En we bezoeken een weegschaal uit de tijd van de heksenjacht. Als je te licht was, kon het toen slecht met je aflopen…. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Hemelvaart
    missiokids.nl
    Hemelvaart

    Hemelvaart is een christelijk feest dat precies veertig dagen na Pasen wordt gevierd. Het gaat over afscheid nemen en verder gaan Lees er over op Missiokids.

    x
  • Plaatje Animatie: Hemelvaart en Pinksteren uitgelegd in 1 minuut
    youtube-nocookie.com
    Animatie: Hemelvaart en Pinksteren uitgelegd in 1 minuut

    Wat vieren we eigenlijk met Hemelvaart en Pinksteren? In deze animatie van de EO wordt in 1 minuut uitgelegd wat christenen gedenken op deze christelijke feestdagen.

    x
  • Plaatje Hemelvaartsdag
    beleven.org
    Hemelvaartsdag

    Hemelvaartsdag is een christelijke feestdag. Het is de veertigste dag na de opstanding van Jezus uit het graf. Hemelvaartsdag is altijd op een donderdag. Christenen gedenken op deze dag dat Jezus naar de hemel is gegaan. In de Wereld Feesten Almanak vind je uitgebreide uitleg over het verhaal, achtergronden...

    x
  • Plaatje Wat is Holi?
    schooltv.nl
    Wat is Holi?

    Met het Holifeest vieren mensen met het Hindoestaanse geloof onder andere het begin van de lente en dat het goede altijd overwint van het kwade. Ze doen dat onder andere door met heel veel gekleurd poeder te gooien. Bekijk het filmpje van het Jeugdjournaal op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Hoofddoek
    hetklokhuis.nl
    Hoofddoek

    Je kan je hoofd bedekken om allerlei redenen: voor je werk, omdat het mode is of voor je geloof. Cindy van den Bremen ontwerpt moderne hoofddoekjes met hippe kleuren. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Alles wat je moet weten over de islam
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Alles wat je moet weten over de islam

    Op de website van Willem Wever staat op een rijtje wat je allemaal moet weten over dit geloof.

    x
  • Plaatje De landmacht
    docukit.nl
    De landmacht

    Al zolang er mensen zijn, maken ze ruzie met elkaar. Soms ontstaat er oorlog uit een ruzie tussen twee landen. Vaak gaat het dan om stukken land of om geloof. Dat was lang geleden al zo. En dat is nu nog zo. Gelukkig niet in de buurt van Nederland. De laatste oorlog in Nederland was de Tweede Wereldoorlog....

    x
  • Plaatje Mummies (Informatiereeks)
    docukit.nl
    Mummies (Informatiereeks)

    In de oudheid werden van dode mensen mummies gemaakt, omdat men toen geloofde dat je lichaam na je dood voortleefde. Tenminste, als het lichaam goed bewaard bleef. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 67. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Drie ingewikkelde vragen over mummies
    schooltv.nl
    Drie ingewikkelde vragen over mummies

    Egyptenaren geloofden in een leven na de dood. Belangrijke mensen werden daarom op een bijzondere manier begraven. Het lichaam werd gedroogd en verpakt in doeken. Zo bleven niet alleen de botten, maar ook de huid over. Dit noem je mummificeren. Zo’n lichaam noem je een mummie. Bekijk het filmpje...

    x
  • Plaatje Nederlandse schilderkunst
    docukit.nl
    Nederlandse schilderkunst

    Veel schilders uit Nederland en Vlaanderen zijn wereldberoemd, zoals Johannes Vermeer, Peter Paul Rubens en Rembrandt. Maar de Nederlandse schilderkunst begon al eerder. In de 15e en 16e eeuw werden Jan Van Eyck en Jeroen Bosch beroemd met schilderijen over het geloof. Lees over de Nederlandse schilderkunst...

    x
  • Plaatje New Delhi
    schooltv.nl
    New Delhi

    Een grote stad in India. India is heel anders dan Nederland. Bart ontdekt waarom er zoveel Engels wordt gesproken en wat het belangrijkste geloof is. Naast rijkdom in New Dehli zien ze hoe arme Indiërs leven. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De Opstand
    schooltv.nl
    De Opstand

    In de 16e eeuw is Nederland onderdeel van het grote Spaanse rijk. De Spaanse koning Filips vindt dat iedereen het katholieke geloof aanhangen. Protestanten zijn het hier niet mee eens en op een dag stormt een groep protestanten een katholiek klooster binnen en vernielen alle beelden. Dit is het begin...

    x
  • Plaatje Waar komt die paashaas toch vandaan?
    scientias.nl
    Waar komt die paashaas toch vandaan?

    Pasen is één van de belangrijkste christelijke feesten. Maar ook een feest met flink wat ‘vreemde’ bijverschijnselen: wat doen de paashaas en die paaseieren bijvoorbeeld bij jou in de tuin? Let op! Deze site bevat reclame.

    x
  • Plaatje Pasen
    weetwatjeviert.nl
    Pasen

    Pasen is het allerbelangrijkste christelijke feest. Dan wordt gevierd dat Jezus is opgestaan uit de dood. Lees erover op de site Weet wat je viert.

    x
  • Plaatje Pasen (WikiKids)
    wikikids.nl
    Pasen (WikiKids)

    Pasen is een christelijk feest in de lente. Lees er over op Wikikids, de online encyclopedie voor en door kinderen.

    x
  • Plaatje Pinksteren (WikiKids)
    wikikids.nl
    Pinksteren (WikiKids)

    Uitleg over het christelijke feest Pinksteren uit Wikikids, de online encyclopedie voor en door kinderen.

    x
  • Plaatje Podcast: Welke regels horen bij de ramadan?
    jeugdjournaal.nl
    Podcast: Welke regels horen bij de ramadan?

    In de podcast van het NOS Jeugdjournaal worden elke week vragen van kinderen bij een nieuwsonderwerp beantwoord. In deze aflevering gaat het over de ramadan, de vastenmaand van het Islamitische geloof. Luister naar de podcast in je podcast-app.

    x
  • Plaatje Wat doen moslims tijdens de ramadan?
    schooltv.nl
    Wat doen moslims tijdens de ramadan?

    De ramadan is de islamitische vastenmaand. Tijdens deze periode eten moslims niet overdag. Ook zijn ze meer met het geloof bezig, ze lezen bijvoorbeeld meer uit de Koran. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Revoluties
    docukit.nl
    Revoluties

    Revoluties zijn grote veranderingen in korte tijd. Ze ontstaan vaak door slechte leefomstandigheden. Dan komen mensen in opstand tegen de mensen die de macht hebben. Nederland is door zo'n opstand ontstaan, net als de Verenigde Staten en veel andere landen. Vroeger hoorde Nederland bij het Spaanse rijk....

    x
  • Plaatje Spookkasteel
    zapp.nl
    Spookkasteel

    De één gelooft in spoken, de ander totaal niet. Maar wat is eigenlijk een spook? In het tv-programa 'Angsthazen' verdiepen Niek Roozen en Stephanie van Eer zich in de mythes rondom Halloween. Lees meer over spoken op de website van Zapp.

    x
  • Plaatje De Tachtigjarige oorlog
    schooltv.nl
    De Tachtigjarige oorlog

    Toen Spanje de baas was over Nederland, moest iedereen hetzelfde geloof hebben: katholiek. Veel Nederlanders wilden dat niet en ze kwamen in opstand, onder leiding van Willem van Oranje. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Trash (boek)
    schooltv.nl
    Trash (boek)

    Een boek van Andy Mulligan. Zou jij een jongen van de vuilnisbelt geloven, als die zegt dat hij en zijn vrienden de strijd aangaan met een van de meest corrupte politici van het land? Drie schoffies van de vuilnisbelt, tegen een enorme politiemacht ergens in de derde wereld. Je gelooft het pas als je...

    x
  • Plaatje De Verlichting: Kennis is macht
    docukit.nl
    De Verlichting: Kennis is macht

    In Nederland mag je een eigen mening hebben. Dat is niet altijd zo geweest. In de zeventiende en achttiende eeuw hadden de Kerk en de koning veel macht. Veel mensen geloofden wat de koning en de Kerk zeiden. Een aantal mensen deed dat niet. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind...

    x
  • Plaatje Wat vieren we met Pasen?
    jeugdjournaal.nl
    Wat vieren we met Pasen?

    Het Jeugdjournaal geeft antwoord op drie vragen over het Pasen. Wat wordt er met Pasen gevierd? Heeft Pasen alleen met het geloof te maken? Wat kun je allemaal doen met Pasen? Kijk naar het filmpje op de site voor de antwoorden. Dit is een bericht van 13 april 2017.

    x
  • Plaatje Willibrord
    canonvannederland.nl
    Willibrord

    Willibrord kwam uit Engeland. Hij was een monnik, een erg gelovige man. In 690 kwam hij naar Nederland. Hij kwam om over zijn geloof te vertellen, het christendom. Willibrord wilde dat alle Friezen ook christenen werden. De Friezen woonden in Nederland aan de zee. Meer weten, neem hier een kijkje. Let...

    x
  • Plaatje Waarom zeggen ze dat zwarte katten ongeluk brengen?
    schooltv.nl
    Waarom zeggen ze dat zwarte katten ongeluk brengen?

    Katten waren niet altijd zo populair als nu. En zwarte katten al helemaal niet: mensen geloofden dat het duivelse dieren waren. Onzin natuurlijk! Toch zijn zwarte katten nog steeds minder populair dan andere katten. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x