Zoeken: vliegende reptielen

Ik zoek informatie voor groep:
1 2 3 4 5 6 7 8 iedereen
  • Plaatje De reptielenopvang
    schooltv.nl
    De reptielenopvang

    Reptielen en amfibieën worden steeds populairder als huisdier. De douane komt regelmatig slangen en schildpadden tegen die mensen willen meesmokkelen uit tropische landen. Deze dieren komen terecht in de reptielenopvang, samen met andere reptielen die zijn afgedankt door hun eigenaren. Bekijk het...

    x
  • Plaatje Reptielen
    hetklokhuis.nl
    Reptielen

    Gekko's, varanen, kameleons, krokodillen en slangen: ze komen allemaal uit dezelfde dierenfamilie van reptielen. Pascal ontmoet reptielendeskundige Sterrin. Zij weet alles over de verschillende soorten, en ze is helemaal gek op slangen. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis

    x
  • Plaatje Reptielen
    docukit.nl
    Reptielen

    Reptielen komen vooral voor in warme gebieden. Maar toch leven er in Nederland ook zeven soorten slangen en hagedissen. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 180. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Boekenlijst - Reptielen
    jeugdbibliotheek.nl
    Boekenlijst - Reptielen

    Op jeugdbibliotheek.nl vind je een lijst met boeken die je kan gebruiken om informatie te verzamelen voor jouw werkstuk of spreekbeurt over dit onderwerp. Let op! Check of je het boek in jouw bibliotheek kan lenen.

    x
  • Plaatje Combo reptielen en amfibieën
    combo-reptielen-en-amfibieen.yurls.net
    Combo reptielen en amfibieën

    In deze combo vind je websites, filmpjes en een werkboekje. Speur naar informatie en beantwoord de vragen, zo kom je veel te weten over amfibieën.

    x
  • Plaatje Hierdoor zie je nu overal vliegende mieren
    kidsweek.nl
    Hierdoor zie je nu overal vliegende mieren

    Heb jij ze al gespot? Er zijn weer veel vliegende mieren. Soms in hele groepen bij elkaar. Hoe zit dat? Op de website van Kidsweek wordt het uitgelegd. Dit is een bericht van 10 juli 2024.

    x
  • Plaatje Vliegende robots
    hetklokhuis.nl
    Vliegende robots

    Vliegende robotjes worden steeds kleiner en lichter. Ze zijn razendsnel en kunnen alles wat ze tegenkomen onderzoeken en filmen. En ze kunnen nu ook samenwerken: een zwerm robotjes splitst zich op en de robotjes vliegen allemaal naar een andere kamer om een heel gebouw te onderzoeken. Bekijk deze aflevering...

    x
  • Plaatje Vliegende insecten
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Vliegende insecten

    Overal om je heen vliegen insecten rond. Als ze eenmaal stil zitten zie je twee, vier of soms helemaal geen vleugels. Kijk op de Natuurwijzer van Naturalis en lees en ontdek hoe dat zit.

    x
  • Plaatje Wat is er waar van
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Wat is er waar van 'de Vliegende Hollander'?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Hoe werkt de Vliegende Hollander?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Hoe werkt de Vliegende Hollander?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje De gekko
    schooltv.nl
    De gekko

    Gekko's zijn kleine reptielen. Ze eten vooral insecten en hebben een bijzondere hobby: tegen muren en plafonds op lopen! Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De kameleon
    schooltv.nl
    De kameleon

    De kameleon komt veel voor in Sri Lanka, een land in Azië. Het zijn reptielen en ze hebben de meest prachtige kleuren. Maar die kunnen ze aanpassen als ze niet gezien willen worden. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Ravon
    ravon.nl
    Ravon

    De Stichting RAVON zet zich in voor de bescherming van reptielen, amfibieën en vissen. RAVON voert onderzoek uit, beschermt soorten en hun leefgebieden. Op de website lees je er alles over. Je vindt er ook informatie over een aantal diersoorten.

    x
  • Plaatje Wat maakt een reptiel een reptiel?
    schooltv.nl
    Wat maakt een reptiel een reptiel?

    Er zijn heel veel verschillende soorten reptielen, maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben allemaal schubben. Ook hebben ze allerlei trucjes ontwikkeld om goed te kunnen overleven. Een kameleon kan bijvoorbeeld extra goed in bomen en struiken klimmen dankzij zijn aangepaste handjes en...

    x
  • Plaatje Boekenlijst - Slangen
    jeugdbibliotheek.nl
    Boekenlijst - Slangen

    Op jeugdbibliotheek.nl vind je een lijst met boeken die je kan gebruiken om informatie te verzamelen voor jouw werkstuk of spreekbeurt over dit onderwerp. Let op! Check of je het boek in jouw bibliotheek kan lenen.

    x
  • Plaatje Hoe houden dieren zichzelf op temperatuur?
    schooltv.nl
    Hoe houden dieren zichzelf op temperatuur?

    Dieren hebben allerlei manieren om zichzelf op temperatuur te houden. Nienke en Kiefer onderzoeken hoe warmbloedige dieren zoals de hyena en de olifant, en koudbloedige dieren zoals de krokodil zichzelf warm of koud kunnen houden. Bekijk het filmpje van de Buitendienst op Schooltv.nl.

    x
  • x
  • Plaatje Pieker-pad dinoaurus
    pieker-pad-dino.yurls.net
    Pieker-pad dinoaurus

    In dit pieker-pad (speciaal voor bollebozen) ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over dinosaurussen. Neem de tijd om de informatie op de verschillende websites en de filmpjes eens goed te bekijken.

    x
  • Plaatje Hoe controleert de douane op gesmokkelde dieren?
    schooltv.nl
    Hoe controleert de douane op gesmokkelde dieren?

    Op Schiphol worden regelmatig exotische dieren aangetroffen in koffers: schildpadden, krokodillen en zelfs levende gifslangen. Superzielig natuurlijk en hartstikke verboden. Jonata kijkt mee met de controle van verdachte koffers. Zit er een reptiel in? Bekijk het filmpje van De Buitendienst op Schooltv.nl.

    x
  • x
  • Plaatje De hazelworm
    schooltv.nl
    De hazelworm

    Hij lijkt misschien op een slang maar is het niet. Het is een hagedis, zonder pootjes! Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Heersers in het luchtruim der dinosauriërs
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Heersers in het luchtruim der dinosauriërs

    In de dinotijd werd de hoogte boven de toen warmere aarde voornamelijk door vliegende reptielen bewoond. Wat waren dit voor dieren? Lees en ontdek het op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Een dakpannen huid
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Een dakpannen huid

    Veel dieren gebruiken schubben ter bescherming. Waar zijn ze nog meer handig voor? Lees en ontdek het op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Hoe eet een krokodil?
    schooltv.nl
    Hoe eet een krokodil?

    Kinderen gaan op bezoek bij de krokodillen in de dierentuin. Krokodillen hebben een grote bek, maar ze kunnen niet slikken. Hoe eet een krokodil dan? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Boekenlijst - Krokodillen
    jeugdbibliotheek.nl
    Boekenlijst - Krokodillen

    Op jeugdbibliotheek.nl vind je een lijst met boeken die je kan gebruiken om informatie te verzamelen voor jouw werkstuk of spreekbeurt over dit onderwerp. Let op! Check of je het boek in jouw bibliotheek kan lenen.

    x
  • Plaatje Nano - gekko
    hetklokhuis.nl
    Nano - gekko

    Gekko's zijn bijzondere beesten want ze kunnen tegen de muur of zelfs langs het plafond lopen. Met behulp van nanotechnologie probeert Bart het geheim van de gekko te ontrafelen. Hij ontdekt dat nanobouwers robots maken die net als gekko's tegen de muur kunnen klimmen. Bekijk deze aflevering van Het...

    x
  • Plaatje Slangen
    docukit.nl
    Slangen

    Er zijn ruim 3 duizend soorten slangen. Ze zien er allemaal anders uit. Veel slangen hebben een schutkleur. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 124. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Van klomp steen tot vliegend fossiel
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Van klomp steen tot vliegend fossiel

    Wat was bijna zes meter breed en vloog in de dinotijd door de lucht? Het was een pterosauriër, beter bekend als vliegend reptiel, uit de dinotijd! Lees er over op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Net tweelingen, maar geen familie
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Net tweelingen, maar geen familie

    De suikereekhoorns uit Australië lijken op de vliegende eekhoorns uit Europa en Amerika, maar ze zijn geen familie van elkaar. Hoe kan dat? Lees er over op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Het vliegend hert en andere houteters
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Het vliegend hert en andere houteters

    Eet je wel eens hout? Nee, natuurlijk niet! Toch zijn er wel heel veel dieren die leven van dood hout. De bekendste daarvan is misschien wel het vliegend hert. Lees er over op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Vinden we dinosaurussen in Nederland?
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Vinden we dinosaurussen in Nederland?

    In de dinotijd leefden er in Nederland heel veel reptielen. Dinosaurussen zijn ook reptielen, maar kwamen zij in Nederland voor? Ontdek op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Vleermuistuintelling
    tuintelling.nl
    Vleermuistuintelling

    In veel Nederlandse tuinen zijn regelmatig vliegende vleermuizen te zien. Doe op 24, 25 en 26 mei 2024 mee aan de Nationale Vleermuistuintelling. Om mee te doe hoef je eigenlijk maar één ding te doen: vanaf zonsondergang in de tuin gaan zitten en tot het donker is kijken of je in of boven...

    x
  • Plaatje Dronevlucht Efteling
    viewpure.com
    Dronevlucht Efteling

    Kijk je er naar uit om weer eens een dagje naar de Efteling te gaan? Heb je zin om te zweven in de Droomvlucht, of te bibberen in de Vliegende Hollander..? Dat kan nu even niet. Maar iedereen die de Efteling mist, kan dit filmpje bekijken. Dan krijg je toch een beetje het 'Efteling gevoel'.

    x
  • Plaatje Insectenonderzoek
    hetklokhuis.nl
    Insectenonderzoek

    Het gaat niet goed met de insecten. Vlak over de grens in Duitsland is de hoeveelheid vliegende insecten in de afgelopen 30 jaar met 75% afgenomen! Hoe is dat in Nederland? Onderzoekers Robin en Constant leggen aan Manon uit hoe belangrijk insecten zijn en hoe we de Nederlandse populatie in de gaten...

    x
  • Plaatje De geboorte van een krokodil
    schooltv.nl
    De geboorte van een krokodil

    Een krokodil is een reptiel. Reptielen leggen eieren. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Hoe ontstond het leven op aarde?
    schooltv.nl
    Hoe ontstond het leven op aarde?

    Toen onze planeet geboren werd, was er nog geen leven mogelijk. Het was er veel te heet. Toen de aarde afkoelde, ontstonden er eerst oerbacteriën, vervolgens vissen als haaien en daarna reptielen op het land. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Muggen
    docukit.nl
    Muggen

    Zzzzzz… Muggen! Daar gaat je nachtrust! Muggen horen bij de zomer. Ze zitten overal, vooral bij vochtig weer en hoge temperaturen. Muggen zijn vliegende insecten. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 65. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Slangen
    schooltv.nl
    Slangen

    Hoe ziet een slang eruit? Slangen zijn reptielen zonder poten. De huid is bedekt met schubben en ze leggen eieren. Wil je meer weten? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Snorvliegen
    hetklokhuis.nl
    Snorvliegen

    Een snorvlieg is een soort vliegende bromfiets. Ernst krijgt een lesje snorvliegen. Na wat vallen en opstaan vliegt hij hoog in de lucht. Maar ja, je moet natuurlijk ook weer landen, en dat vindt Ernst minder leuk. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Een wevende spin
    schooltv.nl
    Een wevende spin

    Spinnen vangen vliegende insecten in een web van dunne, sterke draden. De draden zijn gemaakt van vloeibare zijde uit spintepels aan het achterlijf. Deze vloeibare zijde stolt als die tot draden is uitgetrokken. Kijk maar naar het filmpje van Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Steenuil
    schooltv.nl
    Steenuil

    De steenuil is de kleinste uil in de Benelux. De steenuil is meestal 's avonds, maar soms ook overdag actief en jaagt vaak op muizen en reptielen. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje UFO
    docukit.nl
    UFO's

    Veel films gaan over ruimtewezens en vliegende schotels. Denk maar aan Star Wars en E.T. Droom jij ook wel eens van enge ruimtewezens of marsmannetjes? Dan ben je niet de enige. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 123. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Uilen
    hetklokhuis.nl
    Uilen

    Lisa laat zien hoe uilen jagen. Daarvoor heeft ze twee dingen nodig: een speciaal getrainde uil én een speciale highspeed camera! En dat levert prachtige en spectaculaire vliegende actieshots van uilen op op! Maar hoe train je jonge uilen? Kijk maar eens naar deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje 34.000 verschillende vissen
    natuurwijzer.naturalis.nl
    34.000 verschillende vissen

    Er zijn ongeveer 34.000 verschillende vissoorten bekend. Dat zijn er meer dan alle zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën bij elkaar. Vanwaar zoveel vissen? Lees de informatie in Natuurwijzer, de digitale encyclopedie van Naturalis. Ontdek en leer over de rijkdom van de natuur.

    x
  • Plaatje Warm- en koudbloedige dieren
    schooltv.nl
    Warm- en koudbloedige dieren

    Mensen zijn warmbloedig. Dat betekent dat onze lichaamstemperatuur constant dezelfde temperatuur heeft. Bij zoogdieren is dat ook het geval maar bij vissen, amfibieën of reptielen niet. Zij zijn koudbloedig. En hoe dit dat bij vogels? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Weetjes over zeeschildpadden
    natgeojunior.nl
    Weetjes over zeeschildpadden

    Zeeschildpadden worden geboren aan land. Extra bijzonder dus, dat deze reptielen zich de rest van hun leven uitstekend in de zee thuis voelen! Meer weetjes over zeeschildpadden lees je op de website van National Geographic junior.

    x