Zoeken: wetenschappers

Ik zoek informatie voor groep:
3 4 5 6 7 8 iedereen
  • Plaatje Zijn de wetenschappers van nu slimmer dan die van vroeger?
    nemosciencemuseum.nl
    Zijn de wetenschappers van nu slimmer dan die van vroeger?

    Het antwoord op deze vraag vind je op de site van NEMO sciencemuseum.

    x
  • Plaatje Wetenschappers
    jeugdjournaal.nl
    Wetenschappers 'ontdekken' negende planeet

    Onderzoekers denken dat ze een nieuwe planeet hebben ontdekt. Ze hebben hem niet gezien, maar toch weten ze vrij zeker dat hij bestaat. Op de rand van ons zonnestelsel zou er nog één zijn. Lees meer op de site van het Jeugdjournaal.

    x
  • x
  • Plaatje Albert Einstein
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Albert Einstein

    Deze natuurkundige wordt, samen met onder andere Isaac Newton en Stephen Hawking, gezien als een van de briljantste wetenschappers ooit. Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer te weten over Albert Einstein.

    x
  • Plaatje Wat bedacht Archimedes in bad?
    nemosciencemuseum.nl
    Wat bedacht Archimedes in bad?

    Het antwoord op deze vraag vind je op de site van NEMO sciencemuseum.

    x
  • Plaatje Wat zijn de Christmas Lectures?
    nemosciencemuseum.nl
    Wat zijn de Christmas Lectures?

    Het antwoord op deze vraag vind je op de site van NEMO sciencemuseum.

    x
  • Plaatje Nicolaas Copernicus
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Nicolaas Copernicus

    De ontdekkingen van Nicolaas Copernicus zetten de wetenschappelijke wereld en ook de kerkelijke wereld op zijn kop! Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer over hem te weten.

    x
  • Plaatje Marie Curie
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Marie Curie

    Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer te weten over de wetenschapper Marie Curie, Zij is de enige wetenschapper die twee Nobelprijzen won op twee verschillende vakgebieden.

    x
  • Plaatje Wat heeft Marie Curie ontdekt?
    nemosciencemuseum.nl
    Wat heeft Marie Curie ontdekt?

    Het antwoord op deze vraag vind je op de site van NEMO sciencemuseum.

    x
  • Plaatje Charles Darwin
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Charles Darwin

    Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer te weten over Charles Darwin, grondlegger van de evolutietheorie.

    x
  • Plaatje Eise Eisinga
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Eise Eisinga

    Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer te weten over Eise Eisinga die in zijn huis een compleet planetarium bouwde en nu nog steeds kunt bezoeken.

    x
  • Plaatje Mae Jemison
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Mae Jemison

    Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer te weten over Mae Jemison, arts, wetenschapper en chemisch ingenieur, maar boven alles een astronaut en de eerste Afro-Amerikaanse vrouw in de ruimte.

    x
  • Plaatje Ada Lovelace
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Ada Lovelace

    Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer over Ada Lovelace te weten.

    x
  • Plaatje Mohammad Al-Chwarizmi
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Mohammad Al-Chwarizmi

    Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer te weten over Mohammad Al-Chwarizmi, vader van de wiskunde.

    x
  • Plaatje Zo word je professor
    docukit.nl
    Zo word je professor

    Een professor heeft verschillenden taken. In de eerste plaats is dat lesgeven aan de studenten van de universiteit.Hij houdt zich ook bezig met wetenschap. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 7. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Hoe teken je als een wetenschapper?
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Hoe teken je als een wetenschapper?

    Wil je tekenen als een echte wetenschapper? Houd je dan aan dit stappenplan dat je vindt op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Leonardo da Vinci
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Leonardo da Vinci

    Leonardo da Vinci was architect, uitvinder, filosoof, ingenieur, beeldhouwer, schilder, natuurkundige, scheikundige, anatomist, schrijver en componist. Kortom, een alleskunner! Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer over hem te weten.

    x
  • Plaatje Hoe zag de Tyrannosaurus Rex eruit?
    schooltv.nl
    Hoe zag de Tyrannosaurus Rex eruit?

    Wetenschappers weten steeds meer over de prehistorische T. Rex, maar nog lang niet alles. Want het zou bijvoorbeeld goed kunnen dat het beest niet kaal was, maar veren op zijn huid had. Dankzij de vondst van een stukje fossiele huid kunnen wetenschappers meer zeggen over hoe deze dino eruitzag. Bekijk...

    x
  • Plaatje Nederlandse Poolexpeditie
    jeugdjournaal.nl
    Nederlandse Poolexpeditie

    Een groep van 55 Nederlandse wetenschappers zijn op expeditie naar de Noordpool. Ze gaan voor onderzoek naar het eiland Edgeøya, vlakbij Spitsbergen. Ze kijken hoe het met de dieren en planten in het gebied gaat. Ook doen ze onderzoek naar klimaatverandering en de invloed van mensen op de natuur....

    x
  • Plaatje SEES (Poolexpeditie)
    sees.nl
    SEES (Poolexpeditie)

    Op deze site vind je informatie over de grootste Nederlandse Poolexpeditie ooit. Van 19 tot 28 augustus 2015 reizen wetenschappers naar de oostkant van Spitsbergen naar het eiland Edgeøya. Zij doen onderzoek naar de invloed van de mens op de natuur.

    x
  • Plaatje De aarde wordt steeds zwaarder - Is het snugger of kletspraat?
    schooltv.nl
    De aarde wordt steeds zwaarder - Is het snugger of kletspraat?

    Elke dag worden er nieuwe gebouwen gemaakt: flats, stadions, bruggen. Wetenschappers hebben ontdekt dat de aarde bijna te zwaar is. Door haar overgewicht zakt ze elk jaar een klein stukje in de ruimte. Echt waar, of kletspraat? Bekijk het filmpje uit Studio Snugger op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Uitgezocht: Waarom zijn landen op zoek naar aliens?
    jeugdjournaal.nl
    Uitgezocht: Waarom zijn landen op zoek naar aliens?

    Wetenschappers gaan onderzoeken hoe de planeet Mars in elkaar zit, of mensen er ooit kunnen gaan wonen én of er misschien ooit iets heeft geleefd. Maar wat hopen ze te vinden? In dit filmpje uit de serie UITGEZOCHT van het Jeugdjournaal geeft Benjamin antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Hoe is de atoomboom onstaan?
    schooltv.nl
    Hoe is de atoomboom onstaan?

    Net voor de Tweede Wereldoorlog begon de Verenigde Staten te testen met een nieuw soort bom. De atoombom. Deze werd bedacht voor een team wetenschappers waar Robert Oppenheimer de baas over was. In de Tweede Wereldoorlog werd de atoombom gebruikt voor de Verenigde Staten om de Japanse steden Nagasaki...

    x
  • Plaatje 5 simpele tips om bedreigde diersoorten te helpen
    natgeojunior.nl
    5 simpele tips om bedreigde diersoorten te helpen

    Op 22 april vieren we de dag van de aarde. Door samen te werken kunnen wetenschappers, politici en kinderen zoals jij voor positieve veranderingen zorgen en de aarde helpen. Dat doe je niet alleen voor jezelf, vrienden en familie, maar ook voor deze 50 bedreigde diersoorten. Kijk op de site van National...

    x
  • Plaatje Buitenaards leven: Heelal
    hetklokhuis.nl
    Buitenaards leven: Heelal

    Zijn wij de enige planeet waar leven is? Of zouden er nog meer planeten vol leven zijn? Wetenschappers zijn hard op zoek in onze Melkweg en daarbuiten in het enorme heelal. Pascal neemt een kijkje bij meerdere onderzoeken naar leven ergens in het heelal. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Hoe kun je CO2 recyclen?
    schooltv.nl
    Hoe kun je CO2 recyclen?

    Je ziet het niet, maar de CO2 die we met zijn allen uitstoten komt terecht in de atmosfeer. Wetenschappers hebben een manier gevonden om die CO2 te recyclen. Zo kan er bijvoorbeeld nieuwe benzine van worden gemaakt. Bekijk het filmpje van Zapp Your Planet op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Corona uitgelegd aan kinderen
    youtube.com
    Corona uitgelegd aan kinderen

    In vier filmpjes wordt door wetenschappers,speciaal voor jou, van alles uitgelegd over het coronavirus en de aanpak: - Wat is het coronavirus? - Hoe werkt immuniteit? - De aanpak van het coronavirus - Wat kunnen we samen doen? Dit is een initiatief van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) in nauwe samenwerking...

    x
  • Plaatje Deskundigen:
    jeugdjournaal.nl
    Deskundigen: 'Corona-pandemie is voorbij'

    Goed nieuws over het corona-virus: de pandemie is voorbij. Dat zegt een groep wetenschappers die de regering advies geeft over het virus. Bekijk het bericht op de site van het Jeugdjournaal. Dit is een bericht van 24 februari 2023.

    x
  • Plaatje Je kunt diamanten maken van pindakaas - Is het snugger of kletspraat?
    schooltv.nl
    Je kunt diamanten maken van pindakaas - Is het snugger of kletspraat?

    Duitse wetenschappers hebben ontdekt dat je diamanten van pindakaas kunt maken! Hoe kan dat? En hoe ontstaan diamanten eigenlijk? Bekijk het clipje uit Studio Snugger op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Een grote hoop gehoornde dinosauriërs
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Een grote hoop gehoornde dinosauriërs

    Tijdens een tot dan toe mislukte T. rex expeditie stuitte wetenschappers van Naturalis in 2013 op de resten van een aantal skeletten van Triceratops. Kijk op de Natuurwijzer van Naturalis en lees en ontdek allerlei weetjes over deze dinosaurussen.

    x
  • Plaatje Dodo
    hetklokhuis.nl
    Dodo

    Lisa reconstrueert met drie wetenschappers het leven van de Dodo. De vogel die inmiddels het symbool is geworden van alle uitgestorven dieren. Hij kwam alleen maar voor op het eiland Mauritius. Nadat ontdekkingsreizigers daar voet aan wal hadden gezet,was de dodo binnen 100 jaar uitgestorven. Bekijk...

    x
  • Plaatje Wat is El Niño?
    kidsweek.nl
    Wat is El Niño?

    Er komt waarschijnlijk extreem weer op meerdere plekken in de wereld aan. Wetenschappers voorspellen namelijk dat het fenomeen El Niño eraan komt. Maar wat is dat precies? Op de website van Kidsweek wordt het uitgelegd. Dit is een bericht van 9 mei 2023.

    x
  • Plaatje Fossielen
    docukit.nl
    Fossielen

    Fossielen vertellen iets over de natuur van miljoenen jaren geleden. Ze laten soms ook planten en dieren zien die nu niet meer bestaan. Door fossielen te bestuderen leren wetenschappers hoe deze planten en dieren er lang geleden uitzagen. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je...

    x
  • Plaatje Fossielen als thermometer voor het verleden
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Fossielen als thermometer voor het verleden

    Hoe weet je hoe warm het vroeger was op aarde? Wetenschappers hebben daar allerlei slimme manieren voor, zoals het onderzoeken van fossielen. Lees er over op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Fossielen
    schooltv.nl
    Fossielen

    Het schip de Stad Amsterdam heeft acht maanden lang een bijzondere reis gemaakt. Dit was dezelfde reis als Charles Darwin lang geleden ook maakte. Een van de wetenschappers aan boord vindt een ei van wel 15 miljoen jaar oud! Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Stephen Hawking
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Stephen Hawking

    Stephen Hawking is een briljant natuurkundige, wiskundige en kosmoloog en behoort tot de grootste wetenschappers aller tijden. Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer over hem te weten.

    x
  • Plaatje Het Klokhuis : Zoek het uit!
    hetklokhuis.nl
    Het Klokhuis : Zoek het uit!

    Zoek Het Uit! is een Klokhuisproject over wetenschap. In 10 tv-uitzendingen ontdek je waar wetenschappers allemaal werken en hoe zij onderzoek doen. Bij de serie is ook een bijbehorend boek en een iPad”-app met experimenten die je zelf kunt doen. Voor meer informatie, nieuws en de tv-uitzendingen...

    x
  • Plaatje Hoe kun je pijn voelen door koude knakworsten?
    schooltv.nl
    Hoe kun je pijn voelen door koude knakworsten?

    Als je hete en koude knakworsten om en om neerlegt en daar met je arm bovenop gaat leunen, gebeurt er iets geks. Je hebt het gevoel dat je verbrandt. Dat heet de thermal grill illusion. En zelfs wetenschappers snappen niet hoe het werkt. Bekijk het filmpje van Brainstorm op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Uitgezocht: Kun je straks je huisdier verstaan?
    jeugdjournaal.nl
    Uitgezocht: Kun je straks je huisdier verstaan?

    Dat dieren met elkaar kunnen 'praten' weten we al wat langer. Maar wij, als mensen, verstaan maar weinig van wat ze zeggen. Kunstmatige intelligentie gaat dit veranderen, denken onderzoekers en wetenschappers. Hoe dat werkt? In dit filmpje uit de serie UITGEZOCHT van het Jeugdjournaal wordt dat uitgezocht.

    x
  • Plaatje Christiaan Huygens
    schooltv.nl
    Christiaan Huygens

    Christiaan Huygens is een van de bekendste wetenschappers uit zijn tijd. Hij was zowel natuurkundige, sterrenkundige als wiskundige. Hij vond onder andere het slingeruurwerk uit en ontdekte als eerste dat er om Saturnus heen een platte ring hangt. Christiaan was een wegbereider van de moderne wetenschap....

    x
  • Plaatje Intelligentie bij dieren
    docukit.nl
    Intelligentie bij dieren

    Intelligentie heeft te maken met hoe je problemen oplost. Daarvoor moet je plannen kunnen maken en je gedrag aanpassen. Wetenschappers ontdekten dat steeds meer dieren op allerlei manieren intelligent zijn. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr....

    x
  • Plaatje Kauwgom
    docukit.nl
    Kauwgom

    Het is lekker om op iets te kauwen. Op een pen of een potlood, of op een stukje kauwgum. Wetenschappers hebben bewezen dat kauwgom kauwen goed is. Van het kauwen gaan je hersenen harder werken. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 071....

    x
  • Plaatje Een heel bijzondere kies
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Een heel bijzondere kies

    Het is 1891, op Java in Indonesië vindt Eugene Dubois een kies en een schedeldak. Ruim een eeuw later bewezen wetenschappers dat het van mensachtigen is. Kijk op de Natuurwijzer van Naturalis en lees en ontdek nog meer weetjes.

    x
  • Plaatje Klimaatverandering
    docukit.nl
    Klimaatverandering

    Wat doe jij liever? Lekker luieren onder een palmboom? Of hou je meer van een stevige schaatspartij op natuurijs? Wetenschappers zijn er nog niet uit: wordt het in de toekomst warmer of juist kouder op de wereld? Dat het klimaat verandert, is duidelijk. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie...

    x
  • Plaatje Kun je ziek worden van kunstgras?
    jeugdjournaal.nl
    Kun je ziek worden van kunstgras?

    Sporten op kunstgrasvelden kan volgens wetenschappers ongezond zijn. Bekijk het filmpje op de site van het Jeugdjournaal.

    x
  • Plaatje Zorgen over
    jeugdjournaal.nl
    Zorgen over 'ongezond' kunstgras bij voetbalclubs

    Sportvelden met kunstgras zijn bestrooid met korrels van vermalen autobanden. Die stoffen kunnen gevaarlijk zijn. Wetenschappers moeten onderzoeken of het echt zo is en hoe gevaarlijk het is. Ouders en sportclubs maken zich zorgen. Bekijk het filmpje op de site van het Jeugdjournaal.

    x
  • Plaatje Als je liegt, wordt je neus kouder - Is het snugger of kletspraat?
    schooltv.nl
    Als je liegt, wordt je neus kouder - Is het snugger of kletspraat?

    Als je liegt, wordt je neus kouder en je handen ook. Wetenschappers hebben dit ontdekt door mensen die een leugen vertelden, te filmen met een warmte-camera. Is het snugger of kletspraat? Bekijk het filmpje van Studio Snugger op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje MuseumJeugdUniversiteit
    museumjeugduniversiteit.nl
    MuseumJeugdUniversiteit

    Meer weten dan je juf of meester? Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school...

    x
  • Plaatje Een zuurder wordende oceaan
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Een zuurder wordende oceaan

    Wetenschappers hebben ontdekt dat de oceaan steeds zuurder wordt, maar hoe komt dit? En welke gevolgen heeft het? Lees er over op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Op expeditie: een dag bij een opgraving
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Op expeditie: een dag bij een opgraving

    Wetenschappers gaan vaak op expeditie. Ze willen bijvoorbeeld meer weten over de natuur in een afgelegen gebied of het voedsel van een pas ontdekte diersoort. Lees op de Natuurwijzer van Naturalis hoe zo'n expeditie verloopt.

    x
  • Plaatje Uitgezocht: Hoe kun je superoud worden?
    jeugdjournaal.nl
    Uitgezocht: Hoe kun je superoud worden?

    Hoe oud kunnen mensen worden? Die vraag houdt heel veel wetenschappers bezig. In dit filmpje uit de serie UITGEZOCHT van het Jeugdjournaal wordt dat voor jou uitgezocht.

    x
  • Plaatje Hoe komen we af van het plastic in de zee?
    schooltv.nl
    Hoe komen we af van het plastic in de zee?

    Alle flesjes en andere stukken plastic die in de zee belanden, vallen na verloop van tijd uit elkaar. Die kleine stukjes plastic worden opgegeten door allerlei zeedieren. Supergevaarlijk, dus het is belangrijk om de zee en het strand schoon te houden! Wetenschappers hebben een apparaat ontwikkeld waarmee...

    x
  • Plaatje Rioolwateronderzoek
    hetklokhuis.nl
    Rioolwateronderzoek

    Rioolwater zit vol stinkende poep, maar toch zijn wetenschappers er dol op. Waarom? Eva duikt het riool in en ontdekt dat ons rioolwater een goudmijn aan informatie is. Debbie is bang dat ze via het rioolwater in de gaten wordt gehouden.

    x
  • Plaatje Wat is een riviermonding?
    schooltv.nl
    Wat is een riviermonding?

    Rond riviermondingen kun je natuurgebieden vinden, of juist havens. En door eb en vloed verandert de riviermonding voortdurend. Wetenschappers in Utrecht hebben een speciale zandbank gebouwd om in het klein te onderzoeken hoe een riviermonding werkt. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Rotten
    hetklokhuis.nl
    Rotten

    Vanaf het moment dat groenten en fruit geplukt zijn, krijgen ze geen voeding meer uit de grond. Hoe langer ze in de fruitschaal liggen, hoe slapper ze worden. Als je lang genoeg wacht, worden ze meestal vanzelf rot. Maar rotten, wat is dat eigenlijk? Eva gaat kijken in een laboratorium in Wageningen,...

    x
  • Plaatje Schilderijrestauratie
    hetklokhuis.nl
    Schilderijrestauratie

    In het Rijksmuseum hangen schilderijen die al honderden jaren oud zijn. Die schilderijen hebben in al die jaren van alles doorstaan, maar toch zien ze er vandaag de dag nog heel goed uit! Pascal gaat naar het Ateliergebouw naast het Rijksmuseum. Hier werken restaurateurs en wetenschappers samen om de...

    x
  • Plaatje De schoenbekooievaar
    natuurwijzer.naturalis.nl
    De schoenbekooievaar

    De schoenbekooievaar is een grote vogel en leeft in de moerassen van Oost-Afrika. Ondanks zijn grootte is hij pas in 1850 ontdekt door wetenschappers. Kijk op de Natuurwijzer van Naturalis en lees en ontdek nog meer weetjes.

    x
  • Plaatje Mysterieuze lichtgevende schorpioenen
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Mysterieuze lichtgevende schorpioenen

    Schorpioenen weerkaatsen ultraviolet licht met een speciaal laagje in de huid, waardoor ze lijken te gloeien. Waarom? Wetenschappers staan voor een raadsel lees er meer over op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Stuifmeel uit de ijstijd
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Stuifmeel uit de ijstijd

    Wetenschappers weten welke planten in de ijstijd op welke plek groeiden. Hoe komen ze aan deze kennis? Ontdek het op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Uitgezocht: Waarom de Titanic nog steeds op de bodem ligt
    jeugdjournaal.nl
    Uitgezocht: Waarom de Titanic nog steeds op de bodem ligt

    De Titanic ligt al meer dan 100 jaar op de bodem van de zee. Er gaat weer een groep wetenschappers naar het schip toe om foto's en video's te maken. De Titanic is misschien wel het bekendste schip uit de geschiedenis. Hoort het wrak dan niet in een museum?. In dit filmpje uit de serie UITGEZOCHT van...

    x
  • Plaatje De Voetafdruk: Reizen
    hetklokhuis.nl
    De Voetafdruk: Reizen

    Door te leven gebruikt iedereen een stukje van de aarde. We noemen dit stukje land je ecologische voetafdruk. Door te reizen wordt je voetafdruk ook groter. Dat komt vooral omdat veel voertuigen vervuilende gassen uitstoten. Nizar zoekt uit hoe dat zit. Ook bezoekt hij wetenschappers die werken aan duurzamere...

    x
  • Plaatje Wie zit op welke tak?
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Wie zit op welke tak?

    Wetenschappers hebben al veel ontdekt over het ontstaan van de mens. Toch weet men veel nog niet zeker, bijvoorbeeld hoe onze stamboom er nu precies uitziet. Lees er over op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Hoe doen ruimtevaartuigen onderzoek naar de zon?
    schooltv.nl
    Hoe doen ruimtevaartuigen onderzoek naar de zon?

    De zon is ontzettend heet. Daarom worden er hittebestendige ruimtevaartuigen met allerlei meetinstrumenten naar de zon gestuurd om die van dichtbij te onderzoeken. Zo hopen wetenschappers er onder andere achter te komen waarom om de 11 jaar zonnevlekken tevoorschijn komen, en dan weer verdwijnen. Bekijk...

    x
  • Plaatje Buitenaards leven: Zonnestelsel
    hetklokhuis.nl
    Buitenaards leven: Zonnestelsel

    Heb jij je wel eens afgevraagd of we alleen zijn in het heelal? Of er daarbuiten ook leven is? Wetenschappers zoeken ernaar op aarde met telescopen en in de ruimte met ruimteschepen en satellieten. Want het zou weleens kunnen dat er leven is in onze eigen Melkweg. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x